Ziedot.lv lūdz palīdzēt jaunam vīrietim no Liepājas

Liepājnieks, Vladimirs kopš 9 gadu vecuma slimo ar cukura diabētu. Slimība radījusi smagas komplikācijas kā rezultātā 33 gadus vecajam vīrietim amputēta kreisā kāja un zaudēta redze. Vladimira lielākās grūtības sagādā smagā un neērtā kājas protēze, kuru ārsti iesaka mainīt pret piemērotāku. Diemžēl jaunā protēze maksā 4929 latus, kuru Vladimiram un ģimenei nav. Ziedot.lv un veikalu tīkls "Maxima" projekta "Laimīgai Latvijai" ietvaros lūdz atbalstu, palīdzot Vladimiram dzīvot dzīvi bez sāpēm.

33 gadus vecais liepājnieks Vladimirs 9 gadu vecumā saslima ar cukura diabētu.  Slimība norit ļoti smagā formā un grūti padodas ārstniecībai. Vladimirs vairākkārt slimības saasinājuma brīžos ir pat nonācis reanimācijā.

Kā slimības komplikācija Vladimiram attīstījās tā sauktās diabētiskās pēdas, kad kombinējoties sliktai asinsritei un neiropātijai cilvēks nespēj just sāpes, karstumu un aukstumu. Tā rezultātā Vladimirs nesajuta, ka pēdā bija izveidojusies neliela brūce. Rezultātā viņam nācās 2 reizes veikt operāciju un veikt kājas kaula tīrīšanu un visbeidzot komplikācijas bija tik smagas, ka 2011.gadā Vladimiram tika amputēta kreisā kāja līdz pat celim. Kopš tā laika viņa stāvoklis vēl vairāk pasliktinājās, jo viņš zaudēja arī redzi. Arī redzes zaudēšana ir viena no cukura diabēta komplikācijām.

Par Vladimiru nemitīgi rūpējas viņa mamma. Valsts apmaksātā kājas protēze, kuru Vladimirs lieto, viņam nav piemērota, regulāri noberž kāju, veidojas nedzīstošas brūces, operācijas šuve nāk vaļā, nepieciešams regulāri to ārstēt. Tas rada ne tikai ciešanas, bet arī papildus izdevumus.

Protēze ir ļoti smaga – 11 kilogrami, kurus slimības novārdzinātajam Vladimiram ir pat fiziski grūti izturēt. Kā Vladimirs norāda, tad, ja  viņš 2 dienas staigā ar protēzi, tad pēc tam nedēļu vajadzīga atpūta no tās.

Ārsts norāda, ka Vladimiram nepieciešama cita, piemērotāka protēze ar gaisa spilvenu, kas maksā 4929 latus. Šādas naudas Vladimiram un viņa mammai nav. Lai ārstētos un izdzīvotu ģimenē bijis pat tāds izmisums, ka dzīvoklis ieķīlāts bankā un paņemts kredīts. Arī pašvaldība arī sniegusi palīdzību saskaņā ar normatīvajiem aktiem, tomēr risinājuma protēzes iegādei nav.

Vladimirs ir ļoti smagi slims, viņam nepieciešama regulāra aprūpe un vizītes pie ārstiem. Esošas protēzes lietošana ir ļoti apgrūtinoša un pat nevēlama.

Ziedot.lv un veikalu tīkls „Maxima” labdarības projekta „Laimīgai Latvijai” ietvaros aicina palīdzēt Vladimiram atvieglot viņa tā jau smago un izmisuma pilno stāvokli, lai viņš varētu lietot viņam piemērotu, ērtu un drošu kājas protēzi!

Lai palīdzētu Vladimiram projektā „Laimīgai Latvijai”, ikviens ir aicināts izvēlēties sev ērtāko labdarības veidu:
 – ziedojot ar internetbankas palīdzību Ziedot.lv mājas lapā www.ziedot.lv http://www.ziedot.lv/lv/project/1703 ;
– zvanot uz ziedojumu tālruni 900 67 009 (maksa par zvanu - 1 lats);
– ziedojot 684 ziedojumu kastītēs veikalu tīklā „Maxima” visā Latvijā.

Projektā „Laimīgai Latvijai” iegūtie ziedojumi tiek izmantoti, lai sniegtu praktisku palīdzību ģimenēm visā Latvijā. Sadarbojoties sociālajiem dienestiem un vietējām labdarības organizācijām, Ziedot.lv rūpīgi izvērtē katras ģimenes situāciju un organizē nepieciešamās palīdzības sniegšanu. Projektā iesaistītajām ģimenēm tiek dota nevis nauda, bet gan atbalsts, nodrošinot pašas nepieciešamākās ikdienas lietas.

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ