Vizītē ierodas Ukrainas vēstnieks

5.augustā, darba vizītē Liepājā ieradās Ukrainas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jevgens Perebijnis, kurš apmeklēja Liepājas ostu un industriālās teritorijas, kā arī tikās ar Liepājas domes vadību un uzņēmējiem.

Pēc tikšanās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, Ukrainas vēstnieks Jevgens Perebijnis norādīja, ka Latvija Ukrainai ir ļoti nozīmīgs sadarbības partneris. „Latvija ir eiropeiska valsts ar eiropeiski domājošiem cilvēkiem un eiropeiskām tradīcijām, tādēļ vienmēr no Latvijas esam sajutuši atbalstu – gan tad, kad Ukrainā bija labāki laiki, gan arī tagad, kad Ukraina iet cauri ļoti grūtam posmam,” pauda vēstnieks. Viņš norādīja, ka ir pateicīgs gan par emocionālo atbalstu un humanitāro palīdzību, kuras sarūpēšanā iesaistījušies arī liepājnieki, gan arī par medicīnisko palīdzību tiem Ukrainas karavīriem, kas Latvijā varējuši saņemt rehabilitācijas iespējas, kā arī citu atbalstu.

Jevgens Perebijnis vēstnieka amatā ir stājies tikai šī gada maijā, un vizīte uz Liepāju bija viena no pirmajām reģionālajām vizītēm. Tās mērķis bija iepazīt pilsētas ekonomiku, attīstības iespējas, kā arī pārrunāt turpmāko sadarbību.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi gan par Liepājas ekonomisko potenciālu un piedāvājumu investoriem, gan arī par līdzšinējo pieredzi un īstenotajiem projektiem, tai skaitā „Liepājas Biznesa centra” pieredze skandināvu uzņēmumu piesaistīšanā un jauno industriālo teritoriju izbūve.

Ņemot vērā, ka Rīgā drīzumā ieradīsies Ļvovas teātris ar Raiņa lugas „Pūt, vējiņi!” iestudējumu, īpaša interese vēstniekam bija arī par iespējām sadarboties kultūras apmaiņas jomā. Tāpat tika pārrunāta iespēja kopīgi ar ostas pilsētu Odesu rīkot uzņēmējdarbības forumu par ostas un tranzīta iespējām.

 

Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs

Foto: Aigars Prūsis

Atpakaļ