Visi 118 kandidāti atbilst vēlēšanu likuma prasībām

Saņemtas atbildes no institūcijām par visiem desmit kandidātu sarakstiem, un visi kandidāti ir atbilstoši visām vēlēšanu likuma prasībām, portālu informēja Liepājas Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ildze Lagzdiņa.

Līdz ar to visi 118 kandidāti, kas pašvaldību vēlēšanās pretendē uz 15 krēsliem pilsētas domē, varēs kandidēt vēlēšanās.

Portāls jau informēja, ka pašvaldību vēlēšanām kandidātu sarakstus iesniedza desmit politiskie spēki: politiskāpartija “Reģionu Alianse”, partija “Vienotība”, partija “Par dzimto valodu”,partija “Mūsu zeme”, “Liepājas partija”, PCTVL, Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, Kristīgi demokrātiskā savienība, politisko partiju apvienība “Saskaņas Centrs” un “Reformu partija.” Kopumāuz 15 vietām pilsētas domē kandidē 118 kandidāti.

Šogad, atšķirībā no iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, vairs nav spēkā nosacījums vēlēšanu zīmes iecirkņos sakārtot sarakstu p ieņemšanas secībā. To, kā sagrupēt vēlēšanu zīmes izsniegšanai vēlētājiem, līdzīgi kāSaeimas vēlēšanās, noteiks izloze.

Tā notiks piektdien, 10.maijā, pulksten 14, norādīja I.Lagzdiņa un paskaidroja, ka izlozē pirmais numuru vilks tas, kurš pirmais iesniedza sarakstu. Tātad – SC, kas pirmais iesniedza kandidātu sarakstu un priekšvēlēšanu programmu.

Tāpat jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanas notiks 1.jūnijā.

liepajniekiem.lv

 

Atpakaļ