Veselības mēnesī īpašu uzmanību pievērš ģimenēm

Jau tradicionāli maija mēnesī Liepājas pilsētas domes Vides un veselības daļa rīko Veselības mēnesi ar devīzi „Par veselīgu liepājnieku!”. Liepājnieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt dažādus pasākumus visu vecumu iedzīvotājiem un speciālistiem, taču īpaša vērība šogad tiks pievērsta ģimenēm, piedāvājot plašu klāstu ar dažādām aktivitātēm.

7. maijā
jaunajiem un topošajiem vecākiem tiek piedāvāta bezmaksas konsultācija par zīdīšanu, kā arī konsultācija pie dūlas par problēmām un to risinājumiem, kas saistīti ar bērnu zīdīšanu. Biedrība “Latvijas Mājdzemdību ģimeņu apvienība” nodrošinās jaunos vecākus arī ar dažādiem informatīvajiem materiāliem par zīdīšanu, bērnu drošību u.c.. Konsultācijas notiks no plkst. 15.00-19.00 Siena ielā 10 (9. telpā).

„Radošais psiholoģijas centrs Ģimenei” Liepājas pilsētas Domes Vides un veselības daļas izsludinātajā ikgadējā veselības mēnesī piedāvā dažādas bezmaksas lekcijas. 7. maijā plkst.18.00-20.00 RPC „Ģimenei” telpās Fr.Brīvzemnieka ielā 28 (2.stāvā) lektores Iveta Gēbeles vadībā, norisināsies nodarbība vecākiem „Pasaku dziedinošais spēks”, ar mērķi informēt vecākus, kā stiprināt savu un bērnu psihisko un arī fizisko veselību, izmantojot dziedinošus stāstus, pasakas, simbolus un tēlus.

8. maijā Jelgavas ielā 40 plkst. 11:00-13:00 fizioterapeite Solveiga Rozentāle un dūla Ilze Veske vadīs nodarbību par pareizu hendlingu, bērna fizisko un emocionālo attīstību pirmajā dzīves gadā. Topošie vecāki tiks izglītoti par jaundzimušā vajadzībām pēc emocionālās saiknes ar vecākiem. Tiks apgūta arī pareiza bērna nēsāšana un aprūpe, kas ir īpaši būtiska, lai veicinātu bērna attīstību un izvairītos no dažādām veselības problēmām. Pieteikšanās šīm bezmaksas nodarbībām iespējama pa tālruni 29742832.

Latvijas Autisma apvienības vadītāja Līga Bērziņa piedāvā apmeklēt lekciju "Uzvedības problēmas bērnudārzā un skolā. Cēloņsakarību meklējumos." Šajā lekcijā vecākiem, vecvecākiem, pedagogiem un atbalsta personālam skolā un pirmskolā, kā arī citiem interesentiem būs iespējams uzzināt pamatjautājumus par autisku uzvedību un uzvedības traucējumu iemesliem, kā arī vienkāršiem soļiem, kā mazināt šos traucējumus. Lekcija norisināsies 10.maijā no plkst 12:00-15:00. Sīkāka informācija pieejama: www.autisms.lv .

Vecāki ar bērniem līdz 3 gadu vecumam un topošie vecāki tiek aicināti uz Klaudijas Hēlas bezmaksas lekciju "Gudrs un vingrs mazulis - brīvas spēlēšanās ietekme uz kustību un mentālo attīstību". To organizē fizioterapeite Solveiga Rozentāle un ģimeņu centrs " Liepa", sadarbībā ar „E.Pikleres biedrību Latvijā". Interesenti aicināti 17. maijā plkst.10:00-11:00 Siena ielā 10 (zālē) iepriekš piesakoties pa tālruni 20078475 vai e-pastu: centrsliepa@gmail.com

Klaudijas Hēlas un Līgas Barones-Tamovičas seminārs profesionāļiem „Kustību un spēlēšanās attīstība no pirmā līdz trešajam dzīves gadam” notiks 17. maijā plskt. 10:00-18:00. To organizē fizioterapeite Solveiga Rozentāle un ģimeņu centrs „Liepa”, sadarbībā ar „E.Pikleres biedrību Latvijā”. Fizioterapeiti, auklītes un pirmsskolas pedagogi aicināti piedalītos, lai uzzinātu vairāk par kustību attīstību un brīvas spēlēšanās nozīmi bērna veselīgā attīstībā. Dalība seminārā maksā 8 EUR, taču studentiem iespējams saņemt 50% atlaidi. Pieteikšanās pa tālruni 27737888 vai e-pastu: centrsliepa@gmail.com

21. maijā Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācija organizē lekciju topošajiem un jaunajiem vecākiem par bērnu zīdīšanu. Lekcija norisināsies Siena ielā 10, plkst. 17:30-20:00. Lai pieteiktos, jāraksta e-pasts uz: centrsliepa@gmail.com vai jāzvana 20078475.

Praktiski vingrinājumi - teraspēles elementi, kas veicina bērnu drošu un pozitīvu emocionālo piesaisti ar pieaugušajiem, tiks piedāvāti seminārā vecākiem un citām aprūpes personām "Piesaistes traucējumi, simptomi un pazīmes". Seminārs norisināsies 22. maijā plkst. 18.00-20.00 RPC „Ģimenei” telpās Fr.Brīvzemnieka ielā 28 (2.stāvā) un to vadīs psiholoģe Sarmīte Štāle.

22. maijā plkst. 11:00-13:00 norisināsies nodarbība par pareizu hendlingu, bērna fizisko un emocionālo attīstību pirmajā dzīves gadā. Pieteikšanās pa tālruni 29742832.

Par drošu un pareizu bērna nēsāšanu rokās vai slingā jaunajiem un topošajiem vecākiem būs iespēja uzzināt Bērnu Nēsāšanas skolas konsultantes, psiholoģijas studentes Kristiānas Kalniņas vadītajā bezmaksas nodarbībā. Būs iespēja vērot, uzzināt, un pašiem pamēģināt slinga siešanas tehnikas, iesienot lakatā savu mazuli. Tāpat nodarbības gaitā varēs uzzināt, ar ko atšķiras drošs nēsāšanas līdzeklis no nedroša nēsāšanas līdzekļa, kā arī par profesionālo slingu un citu nēsāšanas palīglīdzekļu veidiem, kvalitāti un priekšrocībām, lai saprastu, kurš no tiem būtu piemērotāks tieši Jums un Jūsu mazulim. To visu būs iespējams iemācīties 26. maijā plkst. 11.00-13.30 iepriekš piesakoties pa tālruni 26959422 vai e-pastu: kristiana.kalnina@yahoo.com.

26. maijā no plkst.18.00 līdz 20.30, RPC „Ģimenei” telpās Fr.Brīvzemnieka ielā 28, Iveta Gēbele un Andželika Kāle vadīs vakaru pāriem. Šajā sarunu vakarā tiks dota iespēja atklāt jaunu skatu uz sevi un savām attiecībām, izmantojot kino fragmentus.

„Radošais psiholoģijas centrs Ģimenei” 28. maijā piedāvā pavadīt vakaru bērniem kopā ar vecākiem. Centra telpās plkst. 18.00 tiks organizēta multfilmas fragmenta skatīšanās, sarunas un diskusijas par redzēto.

30. maijā no plkst. 11.00 līdz 13.30 uz sarunu Fr.Brīvzemnieka ielā 28 tiek aicināti tie, kam interesē ģimene kā sistēma, tās notikumi un tas, kā cilvēkam tajā dzīvot. Lai apskatītu šo tēmu tiks izmantoti filmu fragmenti. Kopumā šī diena veltīta speciālistiem, kuru darbība saistīta ar ģimenēm un bērniem. Diskusiju vadīs Guna Krēgere-Medne un Sarmīte Štāle.

Biedrība „Radošais psiholoģijas centrs Ģimenei” aicina izglītības iestādes, biedrības un citus kolektīvus organizēt savus pasākumus veselības mēneša laikā, uzaicinot pie sevis biedrības psiholoģes ar šādām tematiskajām lekcijām: "Esam atšķirīgi un tas ir mūsu spēks" (lektore Zane Lobanova), "Ģimenes iekšējo resursu meklējumi" (lektore Zane Lobanova), "Ģimenes loma bērna personības attīstīšanā" (lektore - Sarmīte Štāle). Pieteikties pa tālruni 29571556, e-pasts: sarmitestaale@inbox.lv.

Visa Veselības mēneša programma ir apskatāma ŠEIT .


Anete Jonase,
Liepājas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas praktikante

Atpakaļ