Vēl šonedēļ var izteikt viedokli par pilsētas attīstības dokumentiem

Ikviens iedzīvotājs līdz piektdienai, 21. februārim, aicināts izteikt savu vērtējumu, viedokli un priekšlikumus publiskajā apspriešanā par pilsētas attīstības dokumentiem. To var izdarīt gan pašvaldības mājas lapā, elektroniski aizpildot novērtējuma anketu, gan rakstot domei adresētu iesniegumu.

Pilsētas attīstības dokumentu publiskā apspriešana uzsākta 10. janvārī un šajā laikā ir notikušas diskusijas ar iedzīvotājiem un nozaru pārstāvjiem par izglītības, jauniešu, sporta, veselības un aktīvās atpūtas, kultūras un tūrisma, uzņēmējdarbības, pensionāru biedrību, pilsētvides un nevalstisko organizāciju tēmām. Tāpat apspriešanas notikušas  ar Kurzemes plānošanas reģiona un apkārtējo novadu pašvaldību pārstāvjiem un domes komisijām. Iedzīvotāju ērtībai publisko apspriešanu diskusijas tika rīkotas arī Ezerkrasta, Ziemeļu priekšpilsētas, Zaļās birzs, centra, Karostas un Dienvidrietumu mikrorajonos. Papildus tam turpinās darbs un diskusijas ar dažādām nozarēm, pašvaldības iestādēm un kapitālsabiedrībām, ar kurām tiek pārrunāti jautājumi, kas izskanējuši un uz ko iedzīvotāji norādījuši publiskajās apspriešanās.

„Esmu piedalījies vairākās publiskās apspriešanās ar Liepājas iedzīvotājiem. Uzskatu, ka ir svarīgi diskutēt ar dažādu nozaru un vecuma grupu pārstāvjiem, lai dziļāk izprastu liepājnieku vēlmes un vajadzības, veidojot ilgtspējīgu pilsētu. Esmu gandarīts, ka diskusijās jau ir piedalījušies vairāk kā 300 liepājnieku, kuriem rūp Liepājas nākotne, kuri sniedz savu viedokli, kas pilsētā būtu jāattīsta. Būtiski apzināties, ka mēs visi kopā veidojam mūsu pilsētu – Liepāju. Paldies visiem, kuri ir piedalījušies šajās diskusijās un aicinu ikvienu arī turpmāk sniegt savu redzējumu par Liepājas nākotni,” pilsētas veidošanā aicina iesaistīties Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Tēmas, ko iedzīvotāji diskusijās visbiežāk pieminēja, ir brīvpieejas sporta un aktīvās atpūtas infrastruktūra mikrorajonos, kultūrvēsturiskais mantojums un tā saglabāšana, vides kvalitātes jautājumi, vides piesārņojums, atkritumu apsaimniekošana, ciešākas sadarbības nepieciešamība starp pašvaldības struktūrvienībām, iestādēm, speciālistiem, biedrībām un iedzīvotāju grupām, zinoši, izglītoti un darba tirgū pieprasīti jaunieši, kā arī izglītības sasaiste ar darba vidi un pilsētas ekonomiskajiem procesiem, tāpat tika uzsvērtas sadzīviskās lietas, kā, piemēram, ielu apgaismojums, trotuāru izbūve, daudzdzīvokļu ēku un to teritoriju sakārtošana.

Publisko apspriešanu cikla noslēgumā tiks organizēts forums. Plašāka informācija par tā norisi un laiku – sekos.

Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2030, Attīstības programmas 2020 un Vides pārskata dokumentus, kā arī plašāku informāciju par publiskās apspriešanas norisi var apskatīt pašvaldības mājas lapā www.liepaja.lv sadaļā „Sabiedrība” – „Sabiedrības līdzdalība” .
 

Papildu informācija par publisko apspriešanu:

Ar Liepājas pilsētas attīstības dokumentiem var iepazīties publisko apspriešanu norises vietās, kā arī pilsētas bibliotēkās – Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā, Zivju ielā 7, Zaļās birzs bibliotēkā, Talsu ielā 39, Valtera bibliotēkā, Krūmu ielā 29, bibliotēkā „Libris”, M.Ķempes ielā 11, bibliotēkā „Varavīksne”, Liepājas Olimpiskajā centrā, Brīvības ielā 39.

Dokumenti ir pieejami arī Sociālajā dienestā, E.Veidenbauma ielā 3, Liepājas namu apsaimniekotājā, Tukuma ielā 1a, Liepājas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Rožu ielā 6, kā arī APC filiālē Mazā domē Karostā, Ģenerāļa Baloža ielā 1.

Novērtējuma un priekšlikumu anketu vai brīvā formā rakstītu iesniegumu par pilsētas attīstības dokumentiem līdz 2014. gada 21. februārim var iesniegt Liepājas pilsētas Domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā (APC) Rožu ielā 6, kā arī APC filiālē Mazā domē Karostā, Ģenerāļa Baloža ielā 1.

Sūtot pa pastu, vēstuli adresējiet Liepājas pilsētas Domes Attīstības pārvaldei, Rožu ielā 6, Liepājā, LV–3401.

Anketu var aizpildīt arī elektroniski Liepājas pilsētas pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv sadaļā „Sabiedrība” – „Sabiedrības līdzdalība” .

Lai, saskaņā ar normatīvo regulējumu, iekļautu Jūsu priekšlikumus publiskās apspriešanas kopsavilkuma dokumentā, jānorāda:
•    fiziskām personām – vārds, uzvārds, e-pasta adrese vai tālrunis;
•    juridiskām personām – nosaukums, darbības joma, e-pasta adrese vai tālrunis.

Publiskās apspriešanas kopsavilkuma dokuments tiks sagatavots un publiskots 30 dienu laikā pēc publiskās apspriešanas beigām pašvaldības mājaslapā www.liepaja.lv.



Dace Ķēde, Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ