Veiks pētījumu par kultūras ietekmi uz pilsētas ekonomiku

Liepājas radošo industriju klasteris šogad plāno veikt apjomīgu pētījumu par kultūras ietekmi uz pilsētas ekonomiku, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas Kultūras pārvaldes projektu vadītājs Atis Egliņš-Eglītis.

"Vēlamies noskaidrot patieso radošo industriju ietekmi uz Liepājas ekonomiku," sacīja Egliņš-Eglītis. "Vēlamies saprast, cik, pašvaldībai ieguldot kultūrā, ekonomika atgūst ar piesaistītiem tūristiem, kafejnīcu apmeklētājiem un citu pakalpojumu izmantotājiem."

Šāda pētījuma veikšanai tiek meklēta iespēja piesaistīt finansējumu, jo patlaban radošo industriju klastera budžets ir "nulle eiro centu", līdz ar to pirmās klastera aktivitātes arī saistītas ar ārējā finansējuma piesaisti, sacīja Egliņš-Eglītis.

Jau ziņots, ka Liepājas Kultūras pārvalde izveidojusi atvērtu sadarbības platformu - Radošo industriju klasteri, kura mērķis ir apvienot komersantus, pētniecības, izglītības un kultūras iestādes, lai veicinātu Liepājas kā radošas pilsētas attīstību.

Ar Liepājas radošo industriju klasteri plānots apvienot vienā jomā strādājošos - uzņēmējus, pētniecības un izglītības iestādes, dažādus kultūras pakalpojumu sniedzējus un individuālas iniciatīvas, kas veicina radošo industriju attīstību, sacīja Egliņš-Eglītis.

"Klastera veidošanas iniciators ir Kultūras pārvalde. Mēs kā kultūrpolitikas veidotāji redzējām nepieciešamību pēc sadarbības platformas, kur apkopotu radošajās industrijās strādājošos uzņēmumus, izglītības un pētniecības institūtus, kā arī kultūras iestādes, lai kopīgiem spēkiem varētu pretendēt uz finansējumu, gan attīstīt pilsētu, gan arī mārketēt pilsētu kā radošuma centru," teica Egliņš-Eglītis.

Viņš pauda pārliecību, ka radošo industriju klastera darbības pirmie rezultāti būs saskatāmi jau vasaras sākumā. Klastera tuvākās aktivitātes saistītas ar finansējuma piesaisti, kā arī zināšanu un pieredzes apmaiņu.

Autors: LETA

Atpakaļ