Veido jaunus alternatīvos velo maršrutus

Aizvadītajā ceturtdienā, 23. jūlijā, norisinājās biedrības "Radi Vidi Pats" un biedrības "Velo Redele" kopīgi organizētais iknedēļas velo izbrauciens, kura ietvaros tā dalībnieki uz velosipēdiem dodas izpētīt Liepāju, lai izveidotu alternatīvus velo maršrutus.

Šoreiz meklēt jaunus punktus maršrutiem devās meklēt 6 velo entuziasti. Kā ierasts brauciens tika uzsākts no vecās muitas ēkas, bet tālāk devās uz Zirgu salu un putnu vērošanas torni.  Tālāk tika izbraukāts arī Ezerkrasts, nonākot līdz pat Liepājas robežai, un gar Piejūras parku jau devās atpakaļ uz Radi Velo Pats darbnīcu.

Visas vasaras garumā norisināsies vēl tikai 4 šāda veida velobraucieni, kuru rezultātā tiek izstrādāti trīs velomaršruti - Zaļā Liepāja, Neredzamā Liepāja un Mana Liepāja. Nākamais velosipēdu brauciens norisināsies šo ceturtdien, 30. jūlijā. Šoreiz dalībniekus aicina ierasties „Radi Velo Pats” darbnīcās  agrāk nekā ierasts - 17.40, lai kopīgi izrunātu, kuras vietas noteikti būtu jāiekļauj alternatīvajos maršrutos.

Velomaršrutu izveide ir tikai viena no Sabiedrības integrācijas fonda finansētā projekta „Citāda Virtuve tavam CV” aktivitātēm. Šī projekta ietvaros Liepājas jaunieši aicināti darboties "Radi Velo Pats" telpās, piedalīties otrreizējās pārstrādes (up-cycling) darbnīcās un radošuma apmācībās, kā arī apgūt kā pareizi rakstīt CV un motivācijas vēstules.

Jaunieši, kuri vēlas iesaistīties ne tikai velomaršrutu veidošanā, bet arī pārejās „Citāda Virtuve tavam CV” aktivitātēs ir aicināti pieteikties personīgi un uz vietas aizpildīt pieteikuma anketu. Šī projekta dalībniekiem būs iespēja labot vai izveidot jaunus riteņus „Radi Velo Pats” darbnīcā arī ārpus tās darba laika, uz vietas būs pieejami nepieciešamie instrumenti, materiāli un piekļuve internetam.

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Programmu finansē EEZ finanšu instruments un Latvijas valsts.


Katrīna Īviņa
Biedrība Radi Vidi Pats
Mob.: +371 26055074
www.radividipats.lv

Atpakaļ