Varēs gūt atbalstu darbam sociālajā jomā

Tikko būs apstiprināts pašvaldības finansējums, tiks izsludināts konkurss, kurā nevalstiskās organizācijas varēs gūt atbalstu tieši sociālās jomas projektu īstenošanai. Līdz šim šāda specifiski orientēta konkursa Liepājā nav bijis, tāpēc domes eksperte NVO lietās Brigita Dreiže to vērtē par ļoti būtisku soli.

Šonedēļ Liepājas domes sēdē apstiprināts "Nevalstisko organizāciju sociālās iekļaušanas veicināšanas projektu līdzfinansēšanas konkursa nolikums". Šāds konkurss dos iespēju biedrībām un nodibinājumiem saņemt līdzfinansējumu, lai sniegtu dažādus sociāli iekļaujošus pakalpojumus un nodrošinātu to pieejamību cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem.

B. Dreiže skaidro, ka šim konkursam ir vairāki nosacījumi, kas jāņem vērā. Viens no tiem: organizācijai ir jābūt jau iekļautai Labklājības ministrijas apkopotajā Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā. Šajā reģistrā mūsu pilsētu pārstāv, piemēram, Liepājas Diakonijas centra Dienas aprūpes centrs, Liepājas Neredzīgo biedrība, "Dižvanagi", fonds "Agape". Turklāt organizācijai jābūt reģistrētai Liepājā vismaz divus gadus.

Šī iespēja vērsta tieši uz to, lai biedrības, nodrošinot kādu pakalpojumu, varētu strādāt ilgstoši. Tas ļautu arī maksāt algas darbiniekiem, kuri šo pakalpojumu sniegs, stāsta B. Dreiže. "Šis ir nopietns konkurss," viņa vērtē. "Es priecājos, ka tāds būs – tas ļaus augt un attīstīties. Lai nebūtu jādara tikai pa mazam gabaliņam, bet lai varētu iet uz kaut ko lielāku." Konkurss arī ļaus novērtēt sociālo pakalpojumu sniedzējus, un tas ar laiku varētu novest pie deleģētiem līgumiem ar nevalstiskajām organizācijām – tas nozīmētu finansiālu atbalstu uz ilgāku laiku tiem, kas tiešām palīdz pilsētā risināt sociālos jautājumus.

Plašāk lasiet laikraksta "Kurzemes Vārds" 27.janvāra numurā

Atpakaļ