VARAM ministrs iepazīstas ar Liepājas attīstības prioritātēm

Darba vizītē Liepājā šodien, 8.februārī, bija ieradies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis, kurš apsekoja ar Eiropas Savienības struktūrfondu atbalstu īstenotos lielākos projektus pilsētā, kā arī tikās ar Liepājas domes vadību un pārrunāja aktualitātes pašvaldības darbā.

Dienas pirmajā daļā ministrs E.Cilinskis viesojās Liepājas Reģionālajā slimnīcā, kur tieši šobrīd ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu notiek vērienīga rekonstrukcija un modernizācija. Tāpat ministrs apsekoja arī industriālās teritorijas, kas patlaban tiek veidotas Lazaretes ielā, iepazinās ar Karostas kanāla tīrīšanas projekta īstenošanas gaitu un piedalījās Ziemas sporta dienas atklāšanas pasākumā atpūtas parkā „Beberliņi”. Savukārt dienas otrajā daļā ministrs tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku, viņa vietniekiem G.Ansiņu, V.Vitkovski un J.Hadaroviču, kā arī citiem pašvaldības un Speciālās ekonomiskās zonas pārstāvjiem, lai pārrunātu plānotās pilsētas attīstības prioritātes.

„Pašvaldībās ir daudzi aktuāli jautājumi, kurus nevaram skatīt tikai ministrijā, bet ir jāredz uz vietas. Šīs vizītes mērķis ir pārrunāt klātienē pašvaldības iecerētos attīstības projektus un prioritātes, lai salāgotu tos ar nākamajā plānošanas periodā piedejamo struktūrfondu iespējām,” viesojoties Liepājā, norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis. Sarunā ar pašvaldības pārstāvjiem pārrunāti nozīmīgākie Liepājā plānotie attīstības projekti, ietverot projektus uzņēmējdarbības teritoriju attīstīšanai un sakārtošanai, energoefektivitātes paaugstināšanas aktivitātes, lidostas atjaunošanas ieceres, projektus pilsētvides labiekārtošanai, ostas un ceļu infrastruktūras pilnveidošanai u.c.

„Esam pārrunājuši Liepājas prioritātes un varu vērtēt tās kā labas un loģiski pamatotas. Pašlaik vēl nevaru precīzi pateikt, cik daudz tās visas atbilst Eiropas Savienības struktūrfondu iespējām, taču, zinot šīs galvenās vajadzības, varam skatīties uz Kohēzijas vai ERAF fondu projektiem, pārrobežu sadarbības fondiem vai citiem finanšu instrumentiem, ar kuriem šīs prioritātes īstenot,” vērtē E.Cilinskis.

Ministrs atzinīgi arī novērtējis Liepājā līdz šim paveikto energoefektivitātes veicināšanā, vērtējot pašvaldības iestāžu siltināšanu kā pārdomāti un pamatoti veiktu, sākot no projektu uzsākšanas brīža līdz tālākai uzraudzībai. „Šī pieredze varētu būt noderīga un izplatāma citām pašvaldībām, kur nav tik pārdomāti un efektīvi rezultāti,” atzīst ministrs.

„Liepājai ir svarīgi, lai pilsētas attīstība noritētu saskaņoti ar visas valsts attīstību, tādēļ esmu gandarīts, ka ministrs šīs tikšanās laikā ir paudis ieinteresētību par Liepājas attīstības iecerēm, un esam sadzirdējuši arī ministra izpratni un atbalstu vairākām mūsu iecerēm, kas vērstas uz uzņēmējdarbības vides attīstību, ietverot gan jaunu industriālo teritoriju
veidošanu, gan lidostas rekonstrukciju un citas ieceres,” pēc tikšanās norādīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Reģionālās vizītes ietvaros ministrs E.Cilniskis apmeklēja arī Grobiņas pašvaldību, kur tikās ar Grobiņas novada domes priekšsēdētāju Aivaru Priedolu, kā arī ar citām domes amatpersonām un pārrunāja pašvaldībai aktuālus jautājumus, kā arī iepazinās ar tās nākotnes iecerēm.



Andrejs Rjabcevs,
Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos

Atpakaļ