Var pieteikties līdzfinansējuma saņemšanai mikrorajonu pagalmu labiekārtošanai

Liepājas dome jau trešo gadu pēc kārtas izsludinājusi pieteikšanos mikrorajonu pagalmu labiekārtošanai, kas iedzīvotājiem ļaus labiekārtot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apkārtni un uzlabot apkārtējo dzīves vidi, transporta kustību, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas un vides pieejamību, izmantojot pašvaldības līdzfinansējumu. Projektu iesniegumu iesniegšanas beigu termiņš – 2015. gada 26. maijs.

Programmas īstenošanai 2015. gadā pašvaldības budžetā sākotnēji paredzēti EUR 50 000. Tā kā tā ir ilgtermiņa programma, turpmākā budžeta plānošana notiks atkarībā no māju īpašnieku un apsaimniekotāju aktivitātes izvērtējuma.

„Mikrorajona labiekārtošanas programma, kas uzsākta 2013. gadā, apliecina, ka iedzīvotāji ir gatavi sakārtot savu tuvāko apkārtni, ierīkojot bērnu rotaļu laukumus, apgaismojumu, automašīnu stāvvietas, ietves, soliņus un apstādījumus savu namu iekšpagalmos. Iedzīvotāju lielā atsaucība apliecina, ka šī programma pilsētas iedzīvotājiem ir nepieciešama arī turpmāk. Paldies māju iedzīvotājiem, namu apsaimniekotājiem un projektu rakstītājiem, kuri veltījuši savu laiku un līdzekļus kopīgam mērķim – daudzdzīvokļu namu pagalmu sakārtošanai. Aicinu arī šogad liepājniekus piedalīties pašvaldības līdzfinansētajā programmā, lai kopīgiem spēkiem Liepāju veidotu arvien skaistāku un sakoptāku,” programmas būtību komentē domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Uz līdzfinansējumu var pretendēt, ja daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējā platība ir vienāda vai lielāka par 1000 kvadrātmetriem un dzīvokļu īpašnieku kopība mājas pārvaldīšanas tiesības nodevusi dzīvokļu īpašnieku biedrībai vai dzīvokļu īpašnieku pilnvarotai personai un savākti vairāk kā puse no mājas iedzīvotāju parakstiem.

Projekta iesniegums papīra formā jāiesniedz Liepājas pilsētas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā (Rožu iela 6, Liepāja, LV–3401) līdz 2015. gada 26. maijam (ieskaitot).

Ar saistošajiem noteikumiem var iepazīties un iesnieguma veidlapu var lejupielādēt domes ŠEIT

Zemesgabali tiks labiekārtoti pēc Būvvaldē iesniegtas un saskaņotas labiekārtojuma skices vai projekta. Šādā veidā paredzēts risināt automašīnu stāvvietu, operatīvā un komunālo pakalpojumu transporta kustības jautājumus iekšpagalmos, uzlabot vides pieejamību, pilnveidot bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas, risināt zemesgabalu apgaismojuma jautājums u.tml.


Jautājumu un konsultāciju gadījumā rakstīt uz e-pastu aivars.kanka@dome.liepaja.lv vai zvanīt pa tālruni 63404717. Konsultācijas var saņemt arī Liepājas domē, 151. telpā.



Informācijai:
2013. gadā atbalstīti un ieviesti 20 projekti, kas ietvēra 21 zemesgabala labiekārtošanu. Pašvaldības līdzfinansējums programmas īstenošanai 2013. gadā – EUR 403 013,74.
 
2014. gadā atbalstīti un ieviesti 26 projekti, kas ietvēra 34 zemesgabalu labiekārtošanu. Pašvaldības līdzfinansējums programmas īstenošanai 2014. gadā – EUR 855 558,77, kopējais projekta finansējums – EUR 1 060 199,32.
 

Informāciju sagatavoja:
Dace Ķēde, Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste
Atpakaļ