Valsts svētkos sabiedriskais transports būs bez maksas

Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienu, liepājnieki un pilsētas viesi sabiedrisko transportu Liepājā 18. novembrī varēs izmantot bez maksas, informē Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

Šāds lēmums domē pieņemts, lai aicinātu iedzīvotājus kopā ar ģimenēm apmeklēt valsts svētku pasākumus pilsētas centrā. „Kā ik katru gadu, arī šogad par godu valsts dibināšanas gadadienai pilsētā ir paredzēta plaša pasākumu programma, kas ietver gan svētku koncertuzvedumu K.Zāles laukumā, gan salūtu, gan kopīgu tējas baudīšanu folkloras centrā. Nodrošinot šajā dienā sabiedrisko transportu bez maksas, aicinām ikvienu liepājnieku un pilsētas viesi piedalīties šajos sarīkojumos, lai mūsu valsts dzimšanas dienu svinētu visi kopā,” norāda Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Ņemot vērā, ka valsts svētku pasākumu norises laikā pilsētas centrā vietām būs ierobežota satiksme, pašvaldība aicina iedzīvotājus nokļūšanai no un uz centru izvēlēties sabiedrisko transportu un savas privātās automašīnas atstāt pie mājām, tādējādi izvairoties no sastrēgumiem un nepieciešamības meklēt stāvvietas.

17. novembrī no pulksten 6 būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana K.Zāles laukumā posmā no Lielās ielas līdz iebrauktuvei tirdzniecības nama „Ostmala” pazemes autostāvvietā, tāpēc autovadītāji tiek aicināti savas automašīnas novietot tirdzniecības nama stāvvietā vai citā atļautā vietā.

Savukārt 17. novembrī no pulksten 20 K.Zāles laukums, posmā no Lielās ielas līdz iebrauktuvei tirdzniecības nama „Ostmala” pazemes autostāvvietā, tiks slēgts transportlīdzekļu satiksmei. Pasažieru sabiedriskais transports – 22. un 23. maršruta mazas ietilpības  autobuss – 17. novembrī šajā posmā kursēs kā ierasts.

18. novembrī no pulksten 15.30 līdz 20 satiksme K. Zāles laukumā tiks slēgta pilnībā. Šajā laikā 22. un 23. maršruta mazas ietilpības autobusi tiks novirzīti pa Tramvaja tiltu, izlaižot pieturu „K.Zāles laukums”. Pārējie autobusi kursēs ierastajā maršrutā. Sabiedriskais transports šajā dienā kursēs pēc brīvdienu grafika.

18. novembrī pulksten 17 iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti pulcēties K. Zāles laukumā uz svinīgo pasākumu, kuram šogad dots nosaukums „Zīmes”. Priekšnesumā uz lielās skatuves tiks izdejots un izdziedāts stāsts par tiekšanos uz gaismu. Pasākumā uzstāsies postfolkgrupa „Zari” kopā ar Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas deju ansambli „Rucavietis”. Īpaši veidotajā Sandras Blumbahas horeogrāfijā tiks izdejotas latvju rakstu zīmes. Pasākumu vadīs aktrise Sigita Jevgļevska. Pasākuma uzvedums noslēgsies ar svētku uguņošanu, kas īpaši veidota tā, lai Liepājas debesīs un kanālmalā veidotos latvju rakstu zīmes. Uguņošanas muzikālo noformējumu veidojis Jānis Strazds.

Lai pēc svētkiem ērtāk nokļūtu mājās, tuvākās sabiedriskā transporta pieturvietas virzienā uz Laumas mikrorajonu ir pie viesnīcas "Līva" un pie ledus halles, virzienā uz Ezerkrastu – iepretim Liepājas dzimtsarakstu nodaļai un pie viesnīcas „Europa City Amrita”.

Satiksme K.Zāles laukumā pilnībā tiks atjaunota 18. novembrī pulksten 24, kad tehniskie darbinieki beigs savu darbu.

Tos, kuri pēc koncertuzveduma K.Zāles laukumā svētkus vēlēsies turpināt, pulksten 18 aicināti apmeklēt svētku vakarēšanu folkloras centra "Namīns" pagalmā, kur kursies ugunskurs, būs silta tēja un garda zupa. Tiks dziedātas dziesmas, vairojot kopības sajūtu valsts svētkos.

Lai laicīgi izplānotu nokļūšanu uz svētku pasākumiem, iedzīvotāji ar Liepājas sabiedriskā transporta kustības sarakstiem var iepazīties mājas lapā www.liepajastransports.lv vai, izmantojot mobilās ierīces, mājas lapā www.lst.lv.

Autors: liepajniekiem.lv

Foto: Egons Zīverts

Atpakaļ