Valdis Dombrovskis: Koncertzāle - būtisks pienesums gan Liepājas, gan Latvijas kultūras dzīvei

Gribētu apsveikt Liepāju un liepājniekus ar to, ka šis projekts beidzot kļūst par realitāti. Atceros, ka pirms desmit gadiem, kad biju Finanšu ministrs, kopā ar Seska kungu apspriedām šo projektu un starptautisko konkursu, kurā šis projekts uzvarēja. Jau toreiz vienojāmies, ka tam ir jāpiesaista Eiropas Savienības fondu līdzekļi.

Desmit gadus vēlāk beidzot iebūvējam kapsulu un ir sākusies būvniecība. Ceru, ka celtniecība noritēs bez liekas aizkavēšanās un šis projekts jau tuvākajā laikā kļūs par realitāti.

Tas neapšaubāmi ir būtisks pienesums gan Liepājas, gan Latvijas kultūras dzīvei. Gan koncertzāle, gan jaunas mājas Mūzikas skolai, Simfoniskajam orķestrim un tā tālāk.

Un arī tas fakts, ka mēs veidojam reģionālo koncertzāļu tīklu, dod papildus iespējas. Mūziķiem, arī viesmāksliniekiem, tā ir iespēja apmeklēt vairākas vietas Latvijā ar vienu repertuāru, vienu programmu, dodot lielākam cilvēku skaitam iespēju ar to iepazīties. Kopumā tas tikai bagātinās mūsu kultūras dzīvi.

Tāpat domāju, ka pilnīgi noteikti koncertzāle veicinās kultūras tūrismu, tas ir viens no virzieniem, kuros strādāt. Tūrisma jomā lielā mērā darbojas sinerģijas princips – ir grūti panākt, ka cilvēki brauc uz vietu, kur ir tikai viens vai divi apskates objekti, bet ja šādu objektu ir vairāk - ir jūra, kultūras dzīve, sporta iespējas un viss pārējais, protams, tiek veicināts arī tūrisms.

Šis ir nevis īstais laiks koncertzāles būvēšanai, bet gan pēdējais laiks to darīt, ja runājam par šo plānošanas periodu. Pašreiz nebūt nav pārliecības, ka, piemēram, nākošajā plānošanas periodā, kas sāksies nākamajā gadā, būtu iespēja šāda veida kultūras būves finansēt.

Autors: Valdis Dombrovskis, Ministru prezidents

Atpakaļ