Uzsākta Liepājas izglītības attīstības koncepcijas izstrāde turpmākajiem pieciem gadiem

Šā gada novembrī uzsākts darbs pie Liepājas pilsētas izglītības nozares attīstības koncepcijas un darbības plāna 2015. - 2020. gadam izstrādes, lai sekmētu efektīvu, ilgtspējīgu un kvalitatīvu izglītības pakalpojumu attīstību, uzlabotu izglītības infrastruktūras un materiāli tehniskās bāzes nodrošinājumu, veicinātu cilvēkresursu, materiālo un finanšu resursu izmantošanu.

Izglītības attīstības koncepciju plānots izstrādāt līdz 2015. gada 30. aprīlim, iekļaujot to vienotajā Liepājas pilsētas attīstības plānā turpmākajiem pieciem gadiem. Koncepcijas izstrādi un izpētes darbu veic SIA “Dynamic University”.

Koncepcijas izstrādes darba grupu vada Domes priekšsēdētāja vietnieks Izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis. Apstiprināts arī darba grupas pamata sastāvs, kurā iekļauti Izglītības pārvaldes un Attīstības pārvaldes speciālisti, izglītības iestāžu pārstāvji.

Darba grupas ievadsanāksmē projekta vadītāja, SIA “Dynamic University” direktore Līna Dzene un vadošā analītiķe Anda Grants iepazīstināja ar darba grupas sastāvu, koncepcijas izstrādes metodoloģiju, projekta īstenošanas posmiem un pasākumiem, līdz šim paveikto un turpmāk plānoto.

Koncepcijas izstrādes procesā aicinās iesaistīties arī izglītības iestāžu vadītājus, tiks veikta SVID analīze, novērtējot pilsētā piedāvātās izglītības stiprās un vājās puses. Sabiedriskās domas izpēte par izglītības iespējām Liepājā un izglītības attīstības prioritātēm tiek veikta sadarbībā ar tirgus un sociālo pētījumu aģentūru “Latvijas fakti”. Plānotas arī fokusa grupu diskusijas uzņēmēju vajadzību apzināšanai, darba semināri Liepājas izglītības iestāžu vadītājiem analīzes posma rezultātu un izglītības iestāžu tīkla attīstības variantu apspriešanai.

Nākamā darba grupas sanāksme notiks šā gada 16.decembrī, kurā plānots iepazīstināt ar pirmajiem situācijas izpētes rezultātiem.  


Gunta Jākobsone
Liepājas pilsētas Izglītības pārvalde
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ