Uzsāk veselības veicināšanas pasākumus topošajiem un jaunajiem vecākiem

Ceturtdien, 29.janvārī, Liepājas pilsētas domes Sociālajā dienestā, Ed.Veidenbauma ielā 3, plkst. 13.00 ar lekciju topošajiem un jaunajiem vecākiem tiek uzsākti 2015.gada veselības veicināšanas pasākumi Liepājā, kas veltīti mātes, bērna un ģimenes veselībai.

Liepājas pilsētas domes Vides un veselības daļa sadarbībā ar fondu “Mammām un tētiem” uzsāk bezmaksas žurnāla topošajiem vecākiem “Mammām un tētiem”  izplatīšanu. Žurnālā “Mammām un tētiem” ietvertas topošajiem un jaundzimušo vecākiem aktuālas tēmas, kas skar dažādus ar grūtniecību, dzemdībām un zīdaiņu aprūpi saistītus jautājumus. Atsevišķa sadaļa veltīta arī sievietes pašsajūtai pēc dzemdībām, t.sk., pēcdzemdību depresijai.

Ceturtdien,29.janvārī, plkst. 13.00 notiks lekcija, kas īpaši veltīta Liepājas pilsētas domes Sociālā dienesta Ģimenes atbalsta daļas redzeslokā esošajām grūtniecēm un jaunajām māmiņām, lai pārrunātu grūtniecības un dzemdību norisi, kā arī zīdaiņu aprūpes jautājumus. Lekciju vadīs ģimeņu centra “Liepa” pārstāve, dūla un zīdīšanas konsultante Līga Vasara-Brakmane. Lekcijas noslēgumā katra dalībniece saņems bezmaksas žurnāla eksemplāru.

Žurnāls tiks izplatīts arī Liepājas Reģionālajā slimnīcā un grūtnieču nodarbībās, kas notiek ģimeņu centrā “Liepa”.

Informācija par turpmākajiem veselības veicināšanas pasākumiem Liepājā sekos.

Jau iepriekš ziņots, ka 14. janvārī, uzsākot veselības veicināšanas gadu, Liepājas pilsētas Vides un veselības daļa sadarbībā ar Slimību kontroles un profilakses centru organizēja informatīvas un izglītojošas lekcijas Liepājas skolu sociālajiem pedagogiem un vadītājiem, kā arī atklāja fotoizstādi “Esmu brīvs!”, kas veltīta smēķēšanas profilaksei.

 

Vides un veselības daļas projektu vadītāja Elīna Tolmačova

Atpakaļ