Uzgavilē Zilajam karogam

Liepājas pludmalē ir atgriezies Zilais karogs. Sestdien to ar Jūras spēku iesaistīšanos pacēla pie Glābšanas stacijas.

Karogu, ievietotu īpašā kapsulā, no jūras iznes Jūras spēku flotiles ūdenslīdēji pilnā ekipējumā. Krastā viņus sagaida pašvaldības pārstāvji un pulks ļaužu, kas dienā, kad Liepājā notiek vismaz trīs publiski pasākumi, nolēmuši daļu sava laika veltīt arī pludmales priekam. Pie Glābšanas stacijas divi domes priekšsēdētāja vietnieki – Gunārs Ansiņš un Vilnis Vitkovskis – brīdi pastīvējas, kamēr kapsulu atdabū vaļā, tad Zilais karogs, Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas trompetistu vējā laistām fanfaru skaņām skanot, uzvijas mastā. Sanākušajiem ļaudīm ir priecīgs prāts, viņi labprāt uzgavilē. Gatavi uzgavilēt pat tam, ka jaunais tablo pie glābēju torņa sestdien ap pusdienlaiku rāda plus 14,5 grādus.

Zilā karoga pacelšanas svētku programma sestdien bija pietiekami plaša. Jau laikus to sāka Liepājas mākslinieku biedrība "Mākslas kolēģi", veidojot smiltīs mākslas darbu par jūras tematiku. Ar priekšnesumiem uzstājās deju studija "Extra" debeszilos tērpos, Mūzikas vidusskolas jaunie mūziķi, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra vokālā studija "Pērlītes" un ļoti skanīgas balss īpašniece, studijas soliste Sabīne Kubiloviča.

Zilais karogs ir starptautiski vispazīstamākais ekosertifikāts un tas apliecina – šajā vietā peldēties ir droši. Zilo karogu piešķir arī jahtu ostām – tāds ir arī pie Liepājas Jahtu centra un pie "Pāvilosta Marina" Pāvilostā –, bet to piešķir citā kategorijā, ar peldūdeni tam nav sakara.

Atpakaļ