U.Sesks: "Esam centušies sabalansēt mūsu vēlmes un vajadzības ar reālām iespējām"

Vakar, 20.februāra vēlā pēcpusdienā aktīvākie Liepājas partijas biedri pulcējās Liepājas Olimpiskajā centrā, lai diskutētu par pilsētas attīstības dokumentiem. Vislielāko interesi izraisīja izglītības nozares attīstības ieceres, iestāžu infrastruktūras sakārtošanas jautājumi, kā arī izglītības kvalitāte un sasaiste ar uzņēmējdarbību mūsu pilsētā.

Kā informēja domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, iecerēm sakārtot izglītības iestādes, veidojot modernu un sakārtotu vidi klasēs un auditorijās, ir pamats, jo nākamā perioda ES struktūrfondos šādas iespējas būs paredzētas. Kopumā iecerēts šī mērķa sasniegšanai piesaistīt vairāk nekā 37 miljonus eiro.

„Izstrādājot pilsētas attīstības dokumentus, esam centušies sabalansēt mūsu vēlmes un vajadzības ar reālām iespējām,” uzsvēra domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. „Mūsu plāni ir lieli, taču tos īstenot nevaram tikai ar pilsētas naudu vien, tādēļ rūpīgi sekojam līdzi ikkatrai iespējai piesaistīt pilsētas attīstībai atbalstu no dažādiem fondiem.”

Kopumā diskusijas dalībnieki atzinīgi novērtēja izstrādātos dokumentus Liepājas pilsētas ilgtermiņa un vidēja termiņa mērķiem, to sasniegšanai būtiskākajām rīcībpolitikām un to rīcībām, kā arī prioritārajiem investīciju projektiem.

Atpakaļ