U.Sesks : Desmit gados ir nostiprinājusies spēcīga komanda, kas spējusi paveikt Liepājai nozīmīgus darbus

Šodien, 14.februārī Liepājas partijas kongresā bija pulcējušies vairāk nekā 120 biedru un partijas atbalstītāju, lai izvērtētu desmit darba gados paveikto un noteiktu jaunus darba uzdevumus un mērķus. Kongresa dienas kārtībā partijas priekšsēdētājs Uldis Sesks aicināja biedrus nelielā „ekskursijā”, lai prezentācijas ietvaros atgādinātu par paveiktajiem darbiem desmit darba gados un ieskicētu nākotnes vīzijas pilsētas attīstībā.

Uzrunājot partijas biedrus un klātesošos, Liepājas partijas priekšsēdētājs Uldis Sesks pauda pārliecību, ka „partijas dibināšanas brīdī un šajos desmit darbības gados mūs stiprus ir darījis liels liepājnieku atbalsts. Nenoliedzami, mūsu vienotību stiprinājuši arī politisko konkurentu sitieni. Taču daudzas no tālaika ietekmīgajām varām šodien no politiskās skatuves ir aizslaucītas vēsturē”. U.Sesks arī uzsvēra, ka „Liepājas partija ir vērsta uz sadarbību, jo sadarbībā veidojas vislabākie risinājumi mūsu pilsētai”.

Partijas valde atskaitījās par paveiktajiem darbiem, kas iekļauti Liepājas Partijas vēlēšanu programmā īstenošanai vēlēšanu periodā no 2013.līdz 2017.gadam. Liepāja pēdējo gadu laikā lielāku akcentu likusi uz infrastruktūras projektu īstenošanu - transporta, pilsētvides, veselības un energoefektivitātes jomās, kas devuši pilsētai gan vizuāli pievilcīgus risinājumus, gan aktualizējuši un sakārtojuši mūsdienīgas pilsētas saimnieciskās dzīves organizāciju.

Kongresa ietvaros no Liepājas partijas ievēlētie Saeimas deputāti informēja biedrus par aktualitātēm valdības darbā. Saeimas deputāte Aija Barča informēja par priekšlikumiem un darba uzdevumiem, izstrādājot likumprojektu par dažādu nozaru izglītības darbinieku pensijas vecuma noteikšanā un izmaiņām pensijas vecuma aprēķinu kārtībā, kā arī uzsvēra Liepājas partijas un Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas deputātu sadarbību risinot Liepājas pilsētai svarīgu jautājumu virzību valdībā, piemēram, Liepājas lidostas rekonstrukcija u.c. Saeimas deputāts Valdis Skujiņš biedriem skaidroja lēmumu pieņemšanas nosacījumus Saeimas darbā, uzsvēra regulāras komunikācijas ar vēlētājiem nozīmi. Saeimas deputāts Māris Kučinskis pauda gandarījumu par Liepājas partijas kā reģionālas partijas nozīmi dažādu valstisku lēmumu pieņemšanā, apstiprinot, ka lielo partiju redzējums bieži ir atrauts no reģionu saimnieciskās dzīves un nedod objektīvu redzējumu likumdošanas precizēšanai vai papildināšanai. Kučinskis uzteica no Liepājas un Kurzemes ievēlēto deputātu sadarbību ikdienas Saeimas darbā.

Liepājas partijas kongresā piedalījās arī ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kura savā uzrunā partijas biedriem izteica gandarījumu par divu reģionālu partiju Liepājas partijas un partijas Ventspilij un Latvijai sadarbību. Ministre uzsvēra, ka Saeimas vēlēšanās Kurzemē pārliecinoši savus spēkus ir pierādījušas tieši reģionālās partijas, minot to, kā pasaules un Eiropas labāko praksi likumdevējvaras veidošanā. „Reģionāliem prātiem un sirdīm jāapvienojas un jāiet palīgā valstij celt labklājību,” sveicot Liepājas partijas biedrus kongresā, teica D.Reizniece-Ozola.

Kongresa debatēs izskanēja vairāki priekšlikumi tostarp arhitekta Gundara Vīksnas aicinājums pievērst vairāk uzmanības pilsētas vecās apbūves sakārtošanas iespējām, piesaistot Eiropas fondu vai valsts un pilsētas budžeta līdzekļus. Uldis Hmieļevskis, atbildot uz pārdomām par zemo iedzīvotāju aktivitāti pilsētas kultūras, izklaides un sporta pasākumos darba dienu pēcpusdienās un vakaros, uzsvēra, ka pilnīgi pretējas sajūtas ir darba dienu rīta stundās, kad transporta un gājēju kustība ir ļoti intensīva, kas liecina par to, ka liepājnieki daudz strādā un mācās, iespējams vairāk nekā vidusmēra eiropietis, lai spētu sasniegt vēlamo darba rezultātu un dzīves līmeni un, iespējams, ar garajām darba stundām ir skaidrojams pilsētas miers vakaros.

Partijas valdes vēlēšanās par partijas priekšsēdētāju tika ievēlēts Uldis Sesks, par partijas līdzpriekšsēdētājiem Gunārs Ansiņš un Helvijs Valcis. Partijas valdē tika ievēlēti Aija Barča, Vilnis Vitkovskis, Gundars Krieviņš, Uldis Hmieļevskis, Pēteris Krieviņš un Artis Daugins.

Partijas līdzpriekšsēdētājs Gunārs Ansiņš uzsvēra, ka turpmāko darbu sarakstā bez lieliem investīciju projektiem ir iedzīvotāju ikdienišķo gaitu un dzīves kvalitātes uzlabošanas, iekšpagalmu sakārtošana un ģimenei draudzīgas dzīves vides kvalitātes uzlabojumi,  kā arī bērnu un jauniešu saturīga brīvā laika pavadīšanas iespēju paplašināšana, kultūras, izglītības un sporta nozares pieejamības paplašināšana u.c. Ansiņš aicināja partijas biedrus un atbalstītājus iesaistīties partijas darba un visas pilsētas norisēs, uzsverot, ka Liepājas partija pārstāv plašāka reģiona intereses, sākot ar izglītības un veselības nozares centriem, arī darba vietu piedāvājumu.

Kongresa dalībnieku ierosinājumus apkopos nākamās nedēļas laikā un izskatīs tuvākajā partijas valdes sēdē.

 

Informāciju sagatavoja:

Liepājas partijas birojs

Foto: jaunā LP valde

Atpakaļ