Universitātes un augstskolas reģionos ir vajadzīgas

17. septembrī, Liepājas pārstāvniecībā Rīgā Liepājas Universitātes 60. jubilejas pasākumu ietvaros notika preses konference, kurā piedalījās LR Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Dana Reizniece – Ozola, izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, Zinātņu akadēmijas viceprezidents, Liepājas Universitātes Padomnieku Konventa loceklis Juris Ekmanis, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis un Liepājas Universitātes rektors Jānis Rimšāns.   

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete uzsvēra, ka viņai Liepājas vārds saistās ar kvalitāti skolotāju sagatavošanā, nenoliedzot, ka Liepājas Universitāte ir krustcelēs, jo mainās augstākā izglītība kopumā. Liepājas Universitāte virzās uz to, lai kļūtu par nozīmīgāko spēlētāju Liepājas attīstībā.

Saeimas deputāte Dana Reizniece – Ozola atzīmēja, ka Liepājas Universitāte jubileju neizmanto, lai pašapmierināti svinētu, bet sadarbībā ar Liepājas pilsētas domi veidotu jaunu attīstības stratēģiju: „Cik stipra būs augstskola, tik stipra būs Liepājas pilsēta.”

Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis prezentēja Liepājas domes un Liepājas Universitātes sadarbību jaunās stratēģijas izstrādē, norādot, ka tā ir efektīva, ja tiek ne tikai ieviesta, bet arī tiek sekots līdzi stratēģijas īstenošanai. Galvenais, ka perspektīva un mērķi ir definēti – ir jāzin, kas ir universitāte, kur mēs ejam un kur nonāksim. Tās pārmaiņu vadības process.

Zinātņu akadēmijas viceprezidents Juris Ekmanis norādīja uz Liepājas Universitātes sasniegumiem zinātnē, bet universitātes rektors Jānis Rimšāns akcentu lika uz sadarbību, kurai notiekot ir vieglāk virzīties uz attīstību.

Atbildot uz jautājumiem, Liepājas Universitātes rektors uzsvēra universitātes labo sadarbību ar uzņēmējiem, līdz ar to norādot par zinātnes un prakses saistību, kā arī mēģināja rast izskaidrojumu studentu skaita samazinājumam pēdējos gados.

Liepājas Universitātes centrālais 60. jubilejas pasākums notiks piektdien, 19. septembrī, Liepājas teātrī.


Simona Laiveniece
Liepājas Universitātes
Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

Atpakaļ