Uldis Sesks studentiem stāsta par pilsētas attīstības plāniem

Šodien Liepājas Universitātē lekciju jaunāko kursu studentiem par pilsētas attīstības plāniem lasīja Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, portālam pastāstīja Liepājas Universitātes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Simona Laiveniece.

"Būšu Jūsu gids, izejot cauri Liepājai," sarunai sākoties, sacīja pilsētas mērs. Stāstījumā par Liepāju akcenti tika likti uz pēdējās desmitgadēs sasniegto – pilsēta lepojas ar attīstītu rūpniecību. Tās lielākie apjomi ir Liepājas ostā, tekstila nozarē, kā arī kuģu būvē un zivjrūpniecībā.

Liepājas pilsēta lepojas ar ambicioziem projektiem – "Lielā Dzintara" koncertzāles būvniecību, lidostas rekonstrukcijas plāniem, jauno vieglatlētikas manēžas būvniecību un slimnīcas rekonstrukciju. Interesanti plāni ir saistībā ar kurortoloģijas attīstību.

Neizpalika arī studentu un mācībspēku jautājumi, kas liecināja par ieinteresētību aplūkojamā tēmā. Klātesošie jautāja gan par universitātes lomu Liepājas pilsētas dzīvē, gan koncertdārza "Pūt, vējiņi" nākotni un Promenādes projekta attīstību, interesējās par iespējamo tramvaja līnijas attīstīšanos dažādos virzienos un iespējamām darba vietām "Lielā Dzintara" projektā.

Uldis Sesks dalījās pārdomās arī par pilsētas pārvaldības darbu, neslēpjot lobija lomu un nozīmi tajā, kā arī uzsvēra "Liepājas Metalurga" darbības atjaunošanas nozīmi Liepājas turpmākajā attīstībā.

Atpakaļ