Uldis Sesks: Pretendenti plāno paplašināt "Liepājas metalurga" ražoto preču klāstu

Atlikušie divi maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" iegādes pretendenti plāno paplašināt rūpnīcā ražoto preču klāstu, un tas nozīmē kārtējo rūpnīcas modernizāciju, informē Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

"Tās ir lielas kompānijas, kuras pārvalda lielus aktīvus un kurām ir reāla interese atjaunot rūpnīcas darbību," sacīja Sesks. "Ir dzirdēts arī par plāniem Austrumeiropā veidot diezgan lielu metālapstrādes holdingu, kurā ietilptu arī "Liepājas metalurgs"."

Kā norāda Uldis Sesks, saskaņā ar apstiprināto plānu nākamajā nedēļā, iespējams, otrdien, varētu kļūt zināms galvenais pretendents, ar kuru tālāk notiktu līguma slēgšana, darījuma struktūras precizēšana un citu juridisko nianšu saskaņošana. "Tikko jaunajam īpašniekam atslēgas būs rokā, jāsāk reāli rīkoties - slēgt līgumus ar piegādātājiem, darbiniekiem un veikt citas darbības, lai rūpnīca atsāktu pilnvērtīgi darboties",.

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks atzīmē, ka maksātnespējas administrators un viņa komanda pēdējā gada laikā, kopš ierosināta "Liepājas metalurga" maksātnespēja, uzņēmumu uzturējis labā tehniskā kārtībā, lai jaunais īpašnieks to iespējami ātri varētu iedarbināt.

Jau ziņots, ka sarunas par maksātnespējīgā metalurģijas uzņēmuma AS "Liepājas metalurgs" pārdošanu notiks ar diviem pretendentiem - Luksemburgā reģistrēto uzņēmumu "United Group", kura beneficiārs ir Krievijas miljonārs Igors Šamiss, un Ukrainas uzņēmumu "KVV Group", pagājušajā nedēļā žurnālistiem paziņoja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers.
 
Ar abiem pretendentiem ir parakstīti nodomu protokoli par maksātnespējīgās rūpnīcas iegādi. Tas, kurš no tiem iegūs ekskluzīvas darījuma slēgšanas tiesības, būs zināms šīs nedēļas laikā, prognozēja administrators. Nodomu protokolā ir atspoguļotas būtiskākās darījuma nianses, tostarp ir iekļauta informācija par potenciālo pirkuma cenu.


Avots: Rietumu radio
 

Atpakaļ