Turpināsies Karostas sakārtošana

27. jūnijā noslēdzies pilsētas pašvaldības izsludinātais atklātais konkurss par daļēju būvju nojaukšanu un teritorijas rekultivāciju zemesgabaliem Virssardzes, Zemgales un Lazaretes ielās. Konkursā uzvarējusi SIA “A-Land”, kas apņēmusies 180 dienās projektu realizēt par 474 022,18 eiro.

 

Projekts “Daļēju būvju nojaukšana un teritorijas rekultivācija zemesgabaliem Virssardzes, Zemgales un Lazaretes ielās” tiks realizēts ERAF aktivitātes “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” projekta “Uzņēmējdarbības teritoriju un to nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstība Liepājā” ietvaros.
 
Izpildītājam jāveic daļēja būvju nojaukšana un teritoriju rekultivācija zemesgabaliem Virssardzes ielā Nr.1; 6; 8; 9; 12, Zemgales ielā Nr.1;7;9;11;13;17 un Lazaretes ielā Nr.6; 6A; 8A uzņēmējdarbības teritorijas un tai nepieciešamās publiskās infrastruktūras attīstībai. Kopumā konkursā bijuši pieteikušies seši pretendenti: piegādātāju apvienība SIA “Būvuzņēmēju apvienība” un SIA “Vītola projekti” (piedāvātā līgumcena - 421 864,61 eiro), SIA “A-Land” (474 022,18 eiro), piegādātāju apvienība “CTM-EGMARI” (SIA “CTM SERVISS” un SIA “EGMARI”) (474 854 eiro), SIA “Liepājas celtniecības sabiedrība Būvnieks” (498 351,29 eiro), SIA “AD Būve” (510 279,90 eiro) un SIA “Mūrnieks” (541 597,86 eiro).
 
Atbilstoši Publisko iepirkumu likumam, konkursa komisija izvēlējusies piedāvājumu ar viszemāko cenu, kas atbilst nolikuma un tā pielikumu prasībām, nav atzīts par nepamatoti lētu un atbilst pasūtītāja finanšu iespējām. Līdz ar to komisija pieņēmusi lēmumu piešķirt līguma slēgšanas tiesības SIA “A-Land” par kopējo līgumcenu 474 022,18 eiro (ieskaitot finanšu rezervi 5% apmērā no līgumcenas, neskaitot PVN).
 
Pretendentam, ar kuru nolemts slēgt iepirkuma līgumu, piesaistītais apakšuzņēmējs ir AS “Būvmeistars”, kas veiks demontāžas un nojaukšanas darbus.
 
Jau tika informēts, ka galvenie veicamie darbi ir būvju un inženiertīklu demontāža, koku izzāģēšana un celmu izraušana, teritorijas planēšana un apzaļumošana, kā arī grants ceļa izbūve. Tāpat jau ziņots, ka Karostā, proti, Virssardzes ielā, Zemgales ielā un Lazaretes ielā, paredzēts nojaukt daļu sabrukušo ēku un pazemes būves, attīrīt teritorijas no būvgružiem un izcirst mazvērtīgos kokus un krūmus. Kopējā teritorija, ko, īstenojot šo projektu, Karostā plānots sakārtot, ir 9,1 hektārs, un no tiem ar koku sējeņiem un krūmiem aizauguši 2,9 hektāri.

 

 liepaja.lv
Atpakaļ