Turpinās pieteikšanās līdzfinansējuma saņemšanai mikrorajonu pagalmu labiekārtošanai

Līdz 2014. gada 15. aprīlim iedzīvotāji aicināti iesniegt savus projektus mikrorajonu pagalmu labiekārtošanai, kas ļaus sakārtot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju apkārtni un uzlabot iedzīvotāju apkārtējo dzīves vidi, transporta kustību, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas un vides pieejamību, izmantojot pašvaldības līdzfinansējumu.

Projekti jāiesniedz Liepājas pilsētas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā (Rožu ielā 6). Pirms projekta iesniegšanas, plānoto izmaksu aprēķins (tāme) jāsaskaņo ar SIA „Komunālā pārvalde” (Uliha ielā 44) ceļu nozares vadītāju Mārtiņu Jākobsonu (m.t. 26162882, e-pasts: martinsj@e-liepaja.lv).

Šobrīd domē ir iesniegti trīs mikrorajonu pagalmu labiekārtošanai projekti, kas paredz izbūvēt apgaismojumu, ierīkot autostāvlaukumus, sakārtot gājēju ietves un veikt citus pagalma labiekārtošanas darbus.


Saistošie noteikumi paredz līdzfinansējumu piešķirt šādām aktivitātēm:
 
  • 100% apmērā no būvuzraudzības veikšanas izmaksām, ja būvuzraudzību veic pašvaldības izvēlēts būvuzraugs;
  • 90% apmērā no apgaismojuma jaunbūves, rekonstrukcijas vai renovācijas izmaksām,
  • 80% apmērā no brauktuves, ietves vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remonta izmaksām (remonts, kuru veic atsevišķiem brauktuvju, ietvju vai stāvlaukumu posmiem nolūkā likvidēt esošos defektus);
  • 75% apmērā no brauktuves, ietves vai stāvlaukuma jaunbūves, rekonstrukcijas vai renovācijas izmaksām;
  • 65% apmērā no citam daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu un apstādījumu, sporta laukumu, veļas žāvētavu, velosipēdu novietņu jaunbūvei, rekonstrukcijai vai renovācijai);
  • 50% apmērā no būvprojekta vai tam pielīdzināma dokumenta izstrādes un autoruzraudzības izmaksām.


Uz līdzfinansējumu var pretendēt, ja:
 
  • daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējā platība ir vienāda vai lielāka par 1000 kv.m (viens tūkstotis kvadrātmetru) vai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kuru kopējā platība ir vienāda vai lielāka par 800 kv.m (astoņi simti kvadrātmetru) un kuras ir ieguvušas titulu "Sakoptākais nams" Liepājas pilsētas pašvaldības rīkotajā ikgadējā konkursā "Liepāja pucējas";
  • daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā esošo neapdzīvojamo telpu platība nepārsniedz 25% (divdesmit pieci procenti) no kopējās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas platības. Norādītā procentuālais sadalījuma apjoms neattiecas uz neapdzīvojamām telpām, ja tās ir valsts, Pašvaldības vai citas publiskas personas īpašumā;
  • daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā vienai personai pieder ne vairāk kā 25% (divdesmit pieci procenti) no tajā esošajiem dzīvokļu īpašumiem. Norādītā procentuālā sadalījuma apjoms neattiecas uz dzīvokļa īpašumiem, ja tie ir valsts, pašvaldības vai citas publiskas personas īpašumā.
     

Programmas īstenošanai patlaban 2014.gada pašvaldības budžetā paredzēti 181 416,00 EUR. Šī būs ilgtermiņa programma un turpmākā budžeta plānošana notiks atkarībā no māju īpašnieku un apsaimniekotāju aktivitātes izvērtējuma.

Zemesgabali tiks labiekārtoti pēc Būvvaldē iesniegtas un saskaņotas labiekārtojuma skices vai projekta. Šādā veidā paredzēts risināt automašīnu stāvvietu, operatīvā un komunālo pakalpojumu transporta kustības jautājumus iekšpagalmos, uzlabot vides pieejamību, pilnveidot bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas, risināt zemesgabalu apgaismojuma jautājums u.c.

Ar saistošajiem noteikumiem, iesniegumu veidlapām, informāciju par līdzfinansējuma palielināšanas iespējām par 10% un pagājušā gada mikrorajonu pagalmu labiekārtošanas rezultātiem var iepazīties domes mājas lapā sadaļā Pašvaldība/Projekti/ Mikrorajonu pagalmu labiekārtošana vai pilsētas domē.

Jautājumu un konsultāciju gadījumā rakstīt uz e-pastu aivars.kanka@dome.liepaja.lv vai zvanīt pa tālruni 634 04717. Konsultācijas var saņemt arī Liepājas domē, 151. telpā.


Evita Enģele, sabiedrisko attiecību speciāliste
Atpakaļ