Turpinās mikrorajonu labiekārtošanas programmu


Arī 2014. gadā Liepājas daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji varēs pieteikties uz pašvaldības līdzfinansējumu, lai labiekārtotu savu māju apkārtni.


Pilsētas domes sēdē decembrī tika papildināti šîs programmas noteikumi. Tagad noteikts, ka uz līdzfinansējumu varēs pretendēt ne tikai daudzdzīvokļu mājas, kuru kopējā platība ir vismaz 1000 kvadrātmetru, bet arī tādas, kas ir lielākas par 800 kvadrātmetriem un ir ieguvušas titulu "Sakoptākais nams" pašvaldības ikgadējā konkursā. Projektu līdzfinansējuma saņemšanai var iesniegt daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības vārdā pilnvarota persona, kurai nav nodokļu parādu, kas pārsniedz 142,29 eiro (jeb kā iepriekš – 100 latu).

Pilsētas 2014. gada budžetā pašlaik šim mērķim ir paredzēti 127 tūkstoši latu (domes Nekustamā īpašuma pārvaldes budžetā). Turklāt 12,5 tūkstoši latu ir ieplānoti Komunālās pārvaldes budžetā – šī nauda domāta daudzdzīvokļu māju apkārtnes labiekārtošanas projektu būvuzraudzībai, ko veic Komunālā pārvalde. "Lai neprasa nekādu algu no tām mājām," skaidroja domes Finanšu pārvaldes vadītājs Ronalds Fricbergs. Pēc viņa teiktā, arī 2014. gadā, tāpat kā tas bija 2013. gadā, gaidāmas dividendes no SIA "Liepājas enerģija" peļņas, un arī šo naudu pašvaldība plāno ieguldīt pagalmu labiekārtošanā. R. Fricbergs prognozē, ka kopumā nākamgad līdzfinansējuma apjoms būs lielāks.

2013. gadā domei iedzīvotāji iesniedza 28 daudzdzīvokļu māju pagalmu labiekārtošanas projektus, kuriem kopā bija pieprasīti vairāk nekā 400 tūkstoši latu līdzfinansējuma. Pilsēta spēja piešķirt tikai 284 887 latus 20 projektiem.  


Autors: "Kurzemes Vārds"

Atpakaļ