Topošā valdība sola atbalstu Liepājai


Vakar pēcpusdienā tika publiskots Laimdotas Straujumas topošās valdības deklarācijas pilns teksts, un tajā vairākās sadaļās solīts atbalsts Liepājai.

Deklarācijas sadaļā “Uzņēmējdarbības vide, investīcijas un nodarbinātība” teikts: “Nodrošināsim koordinētu valdības atbalstu AS "Liepājas metalurgs" maksātnespējas sociālekonomisko risku mazināšanai, sniegsim atbalstu bez darba palikušajiem un sekmēsim jaunu darbavietu radīšanu Liepājā un tās apkārtnē. Sekmēsim iespējami ātru uzņēmuma darbības atjaunošanu, tiecoties pēc tā aktīvu kopuma (ražošanas process un ostas darbība) atgriešanās ekonomiskajā apritē.”

Savukārt sadaļā “Transports, infrastruktūra un sakari” norādīts: “Attīstīsim Rīgas, Ventspils un Liepājas ostas kā savstarpēji papildinošus loģistikas centrus un neatņemamu Eiropas un Āzijas tranzītceļu sastāvdaļu, tai skaitā ES TEN-T tīkla ietvaros. Pilnveidosim ostu darbības pārraudzību, efektivitāti un atdevi valstij un pašvaldībām.”

Deklarācijā skaidrots, ka partija "Vienotība", Reformu partija un Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Zaļo un zemnieku savienība, kā arī neatkarīgo deputātu grupa (Jānis Junkurs, Klāvs Olšteins, Gunārs Rusiņš, Elīna Siliņa, Jānis Upenieks, Viktors Valainis) vienojušies izveidot valdību, kuras darbībā tiks turpināta iepriekšējās valdības iesāktā politika, kas balstīsies uz ekonomiskās izaugsmes, stingras fiskālās atbildības, ilgtspējas un sociālās solidaritātes, kā arī nozaru savstarpējas sadarbības principiem.

Valdības prioritātes ir vērstas uz Latvijas iedzīvotāju spēju kopīgi vienoties un virzīties uz līdzsvarotu valsts attīstību atbilstoši Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai līdz 2030.gadam (Latvija 2030) un Latvijas Nacionālajam attīstības plānam 2014.-2020.gadam (NAP2020).

2014.gadā jāuzsāk mērķtiecīgas un efektīvas rīcībpolitikas īstenošana, lai sadarbībā ar sociālajiem un sadarbības partneriem attiecīgajā nozarē realizētu NAP2020 noteiktās prioritātes, kas vērstas uz stratēģisko mērķu - iekšzemes kopprodukta pieaugums uz vienu iedzīvotāju, ienākumu nevienlīdzības mazināšana, iedzīvotāju skaita dabiskais pieaugums - sasniegšanu.

Valsts noteikusi virzienus, kuros tiks veiktas investīcijas, lai vairotu ekonomisko aktivitāti, nodarbinātību reģionos un veicinātu ikviena iedzīvotāja labklājību, konkurētspēju un drošību atbilstoši sabiedrības gaidām par ekonomiski attīstītu un stabilu valsti.

“Ikkatram cilvēkam jādod iespējas un izredzes rīkoties, lai vairotu savu izaugsmi un labklājību tepat Latvijā,” uzsvērts deklarācijā.


Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ