Svinīgi parakstīti līgumi par koncertzāles “Lielais dzintars” būvniecību Liepājā

Ceturtdien, 1. augustā, plkst. 11.00 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde svinīgi parakstīja būvniecības darbu un autoruzraudzības līgumus par vērienīgās koncertzāles „Lielais dzintars” būvniecību Liepājā.

Autoruzraudzības līgums tika parakstīts ar austriešu arhitektu Folkeru Gīnki, savukārt par būvniecības darbiem ar uzņēmumu SIA „Merks”.

"Šis ir vēsturisks mirklis visas Latvijas kultūras dzīvē. Ir pagājuši vairāk kā 10 gadi, kopš dzima sapnis par koncertzāli. Paldies visiem, kas šo gadu laikā ir palīdzējuši, atbalstījuši, uzmundrinājuši un kopā sapņojuši. Projekta arhitektūra ir izcila, moderna un skaista. Pēc diviem gadiem jaunā koncertzāle mirdzēs un laistīsies dzintara krāsās," līguma parakstīšanas pasākumā uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde.
 
Savukārt profesors, arhitekts Folkers Gīnke sacīja, ka ir pateicīgs par doto iespēju piedalīties tik skaista objekta plānošanā. Pateicību ir pelnījuši daudzi cilvēki, īpaši paldies manai komandai Austrijā, Vācijā un Latvijā. Liepāja ir ļoti skaista pilsēta, objekts šeit iederēsies un harmoniski papildinās pilsētas kopējo tēlu.
 
"Šī Latvijai ir svētku diena. Šis brīdis man ir personīgi svarīgs un emocionāls. Koncertzāle „Lielais dzintars” būs izcils laikmetīgās arhitektūras paraugs un nacionālās nozīmes objekts, īpaši Liepājai. Ieguvēji būsim mēs visi un pēc diviem gadiem aicinu jūs visus uz pirmo koncertu, lai baudīto izcilo akustiku", pasākuma dalībniekus uzrunāja projekta "Liepājas daudzfunkcionālā centra "Lielais dzintars" izveide" vadītājs Ints Dālderis.

Liepājas daudzfunkcionālā centra "Lielais dzintars" būvniecības, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas kopsummā ir Ls 21 272 783,53 (bez PVN). Būvniecības darbi tiks veikti laika posmā no 2013.– 2015. gadam.

Būvdarbi tiks veikti atbilstoši PS “Giencke & Company - Latvija” izstrādātajam tehniskajam projektam “Liepājas daudzfunkcionālais centrs “Lielais dzintars” Radio ielā Nr.8, Liepājā”.

liepaja.lv

Atpakaļ