Sveiks Liepājas godalgotos korus

Šodien, pulksten 18.00 Liepājas pilsētas domes vadība pludmales kafejnīcā "Vēju dārzs" sveiks Liepājas korus, kuri ieguva izcilus rezultātus Pasaules koru olimpiādē 2014, portālam pastāstīja LPPI "Kultūras pārvalde" attīstības projektu vadītāja Agita Auza.

Emiļa Mengaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu koris (diriģents Andris Kontauts), Liepājas jauniešu koris "Intis" (diriģente Ilze Valce), Jauktais koris "Laiks" (diriģente Ilze Balode), Sieviešu koris "Aija" (diriģente Gunta Vite),  Liepājas Universitātes sieviešu koris “Atblass” (diriģente Ilze Valce) ir atgriezušies ar izciliem sasniegumiem no pasaulē lielākā koru mūzikas festivāla, Pasaules koru olimpiādes 2014, kas norisinājās Rīgā no 9. līdz 19. jūlijam.

Kopumā Liepājas kori ir ieguvuši 5 medaļas un čempiona titulu. Emiļa Mengaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu koris - zelta medaļu un čempiona titulu kategorijā "Viendabīgais jauniešu koris", Liepājas Universitātes sieviešu koris "Atblass" - zelta medaļu kategorijā "Sieviešu kamerkori", Liepājas jauniešu koris "Intis" - 2 sudraba medaļas kategorijās "Jauktie kori" un "Sakrālās mūzika ar pavadījumu", Jauktais koris "Laiks" - sudraba medaļu kategorijā "Jauktie kori". Jāpiebilst, ka visi Liepājas kori, kuri devās uz Pasaules koru olimpiādi Rīgā ir atgriezušies ar godalgām.

Pasaules koru olimpiādes ideja un mērķis ir caur dziesmu veicināt izpratni un mieru starp tautām, vienot cilvēkus no visas pasaules draudzīgā sacensībā. Pasaules koru olimpiāde notiek katru otro gadu katru reizi citā kontinentā.

Jāatzīmē, ka šogad pasaules koru olimpiāde Rīgā pulcēja piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus un šī bija lielākā olimpiāde visā pasākuma norises vēsturē.

 

 

Atpakaļ