Striks ieņem deputāta krēslu; izmaiņas komiteju sastāvos

Liepājas dome  14. novembrī apstiprinājusi deputāta mandātu Edvīnam Strikam (Liepājas partija). Jau ziņots, ka Liepājas Reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Edvīns Striks piekritis kļūt par Liepājas domes deputātu 12.Saeimā ievēlētā deputāta Valda Skujiņa (Liepājas partija) vietā.

"Strādājot Liepājas domē, galvenokārt pievērsīšu uzmanību sociālajām problēmām un veselības jautājumiem," iepriekš atklāja Striks, norādot, ka vēlētos darboties Sociālo lietu, veselības un sabiedriskās kārtības komitejā.

Kā ziņots, Liepājas domes deputāts Skujiņš ir ievēlēts 12.Saeimā no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta.

Skujiņš aģentūrai LETA atzina, ka ir gatavs pieņemt izaicinājumu kļūt par 12.Saeimas deputātu, kā Liepājas partijas biedrs pārstāvot tajā Liepājas un liepājnieku intereses. Lai gan ZZS sarakstā Kurzemē viņam bija pēdējais jeb 16.kārtas numurs, pateicoties vēlētāju ievilktajiem plusiem, viņš spējis pakāpties līdz piektajai vietai, kas nodrošina viņam deputāta mandātu Saeimā.

Saistībā ar V. Skujiņa mandāta nolikšanu Liepājas domē, izmaiņas ieviestas arī vairāku komiteju sastāvos. Deputāti domes sēdē šodien, 14. novembrī, nolēma apstiprināt Edvīnu Striku Sociālo lietu, veselības un sabiedriskās kārtības komitejas, kā arī Izglītības, kultūras un sporta komitejas sastāvā, kurās iepriekš strādāja V. Skujiņš.

Izmaiņas notiks arī citās komitejās – Publisku izklaides un svētku pasākumu iesniegumu izskatīšanas komisijā V. Skujiņa vietā apstiprināts Ainars Ronis, kurš tika atzīts par piemērotu iegūtās pieredzes dēļ, strādājot Kultūras pārvaldē kā projektu vadītājs.

Savukārt Nevalstisko organizāciju projektu līdzfinansēšanas konkursa komisijā turpmāk strādās Liepājas domes eksperte NVO un sabiedrības integrācijas lietās Brigita Dreiže. Tāpat Vilnis Vitkovskis ievēlēts Sabiedriskās saskaņas komisijā, savukārt Kultūras lietu komisijā Skujiņa vietā strādās Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Atpakaļ