Šogad Eiropas rallija čempionāta posms būs ļoti augstā līmenī


Nākamajā nedēļā Liepājas apkārtnē notiekošais Eiropas čempionāta rallijā 2.posms Liepājai piesaistīs ziemā vēl nebijušu skaitu tūristu.
 
To intervijā "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

 "Jau pirms mēneša Liepājas viesnīcas bija rezervētas tuvu 100%, un patlaban jau viesu izmitināšanai tiek aicināti atsaukties liepājnieki, kuri varētu izīrēt istabas," sacīja Sesks, uzsverot, ka jau nākamās nedēļas sākumā gataviem jābūt arī sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem, jo sportisti ar savām komandām pilsētā ieradīsies jau nedēļas sākumā.

Viņš arī norāda, ka pērn rallijs notika Liepājā un Ventspilī un cilvēku plūsma sadalījās starp divām pilsētām. Šogad rallija bāzes vieta ir Liepāja, un tas nozīmē daudz lielāku cilvēku pieplūdumu.

Šogad Eiropas rallija čempionāta posms būs ļoti augstā līmenī arī no sportiskā viedokļa, jo dalību pieteikuši Eiropas labākie sportisti un arī pasaules līmeņa braucēji, sacīja Sesks. "Tas būs ļoti augstvērtīgs sporta pasākums," sacīja Sesks.

 Eiropas čempionāta posma rīkošanu ar 49 801 eiro atbalstījusi arī Liepājas dome. Kā skaidro Sesks, pilsēta meklē iespēju atbalstīt ārpus aktīvās tūrisma sezonas notiekošus pasākumus, kas varētu piesaistīt lielu daudzumu viesu.

 "Mūsu tūrisma infrastruktūra ir attīstījusies diezgan labi, un vasarā viesnīcas ir noslogotas un pārslogotas, taču pārējā gada laikā stāv pustukšas," sacīja Sesks, norādot, ka šis pasākums pilsētas ekonomikai dos ļoti lielu pienesumu.

Šogad rallijs "Liepāja" no 31.janvāra līdz 2.februārim risināsies Kuldīgas un Liepājas apkārtnē.

Kopā sacensībām ERČ pieteikušies 56 piloti no 21 valsts, kas ir ievērojami vairāk nekā pirms gada, kad uz starta izgāja 37 automašīnas. Eiropas čempionāta ieskaitē zem Latvijas karoga bez Grjazina startēs arī "LMT Autosporta akadēmijas" piloti Ralfs Sirmacis un Kristaps Feldmanis, kuri abi brauks ar R2 klases "Ford Fiesta" mašīnām. Ar šādu mašīnu brauks arī Nauris Bruņinieks, kurš šogad plānojis piedalīties vairākos ERČ posmos, ar "Mitsubishi Lancer Evolution X" mašīnu uz starta dosies Jānis Vorobjovs, bet ar "Mitsubishi Lancer Evolution IX" brauks Mārtiņš Svilis.

 Tāpat paralēli ERČ posmam risināsies arī pirmie divi Latvijas čempionāta posmi, kuriem pieteikušies 32 braucēji.

 "Skaļākais vārds" rallija "Liepāja" dalībnieku sarakstā ir "M-Sport" komandā braucošais francūzis Braiens Bufjē, kurš pasaules autorallija čempionāta (WRC) jaunās sezonas pirmajā posmā Montekarlo izcīnīja 2.vietu.

 Kā pavēstījuši organizatori, Bufjē sacensībās startēs ar "Citroen DS3 RRC" sacīkšu automašīnu.

LETA

Atpakaļ