Šodien svinīgi liks daudzfunkcionālā centra „Lielais dzintars” pamatakmeni

Piektdien, 4.oktobrī, plkst. 16.15 Liepājas daudzfunkcionālajam centram „Lielais dzintars” tiks likts pamatakmens. Aicinām ikvienu liepājnieku kļūt par liecinieku šim vēsturiskajam notikumam!

Topošā koncertzāle ir Liepājas kultūras, mākslas un arhitektūras vērtība, kā arī Liepājas 21.gadsimta vizītkarte. Svinīgajā pasākumā piedalīsies arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš kopā ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku un citām projektā iesaistītajām personām koncertzāles pamatos ieliks vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Pasākumu muzikāli bagātinās Liepājas Simfoniskais orķestris un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas skolēni.

Jau ziņots, ka 2013. gada 1. augustā, Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde svinīgi parakstīja būvniecības darbu un autoruzraudzības līgumus par koncertzāles „Lielais dzintars” būvniecību Liepājā. Autoruzraudzības līgums tika parakstīts ar austriešu arhitektu Folkeru Gīnki, savukārt par būvniecības darbiem – ar uzņēmumu  „Merks”. Liepājas daudzfunkcionālā centra „Lielais dzintars” būvniecības, būvuzraudzības un autoruzraudzības izmaksas kopsummā ir Ls 21 272 783,53 (bez PVN). Būvniecības darbi tiks veikti laika posmā no 2013.–2015. gadam.

Būvdarbi tiks veikti atbilstoši PS „Giencke & Company – Latvija” izstrādātajam tehniskajam projektam „Liepājas daudzfunkcionālais centrs „Lielais dzintars” Radio ielā Nr.8, Liepājā”. Koncertzāle tiek celta projekta „Liepājas daudzfunkcionālā centra „Lielais dzintars” izveide”, vienošanās Nr. 3DP/3.4.3.1.0/09/IPIA/CFLA/03/003 ietvaros.
 
 
Dace Ķēde
sabiedrisko attiecību speciāliste
Atpakaļ