Sociālo un darba lietu komisiju turpinās vadīt Aija Barča

Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju arī 12.saeimā vadīs komisijas līdzšinējā priekšsēdētāja Aija Barča, ceturtdien, 6.novembrī, komisijas pirmajā sēdē vienbalsīgi nolēma jaunievēlētie komisijas locekļi.

A.Barča Saeimā ievēlēta no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta. Viņa strādājusi Saeimā arī 7., 9. un 10. un 11.parlamenta sasaukumā. 11.Saeimā A.Barča vadīja Sociālo un darba lietu komisiju, strādāja Publisko izdevumu un revīzijas komisijā, kā arī bija Sociālās drošības apakškomisijas priekšsēdētāja. Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja biedra amatā šodien ievēlēts Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), savukārt komisijas sekretārs būs Vitālijs Orlovs (SASKAŅA).  Komisijā strādās arī deputāti Hosams Abu Meri (VIENOTĪBA), Andris Bērziņš (ZZS), Andris Buiķis (VL-TB/LNNK), Marjana Ivanova-Jevsejeva (SASKAŅA), Andrejs Klementjevs (SASKAŅA), Romualds Ražuks (VIENOTĪBA), Andris Siliņš (ZZS), Mārtiņš Šics (LRA) un Silvija Šimfa (NSL).

Sociālo un darba lietu komisijas dienas kārtībā ir tādi jautājumi kā darba tiesības un nodarbinātība, pensijas un pabalsti, ārstniecība un veselības aprūpes sistēma, farmācija un sabiedrības veselība, sociālā palīdzība un sociālie pakalpojumi, situācija pansionātos un aprūpes centros, sociālā budžeta izlietojums. Tās pārziņā ir gan sociālās un veselības jomas likumprojekti, gan nozares ministriju un aģentūru darba pārraudzība.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs.

Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trīs apakškomisijās.



Saeimas Preses dienests

Atpakaļ