Sociālo lietu komisija vērtēs piedāvātos risinājumus demogrāfijas situācijas uzlabošanai

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija otrdien, 22.oktobrī, pirmajā lasījumā vērtēs divus likumprojektus, kas no nākamā gada paredz izmaiņas pabalstu sistēmā ar mērķi veicināt dzimstību un palielināt valsts atbalstu ģimenēm ar bērniem.

„Likuma grozījumi tapuši Labklājības ministrijā, pamatojoties uz valdību veidojošo politisko spēku vienošanos par veicamajiem pasākumiem demogrāfijas uzlabošanai. Izmaiņas šajos likumos saistītas ar nākamā gada valsts budžetu, taču nav iekļautas vienotajā budžeta likumprojektu paketē. Otrdien vērtēsim, kāds ir piedāvāto risinājumu saturs, cik daudz līdzekļu tas prasīs un vai piedāvātie pasākumi var dot būtisku impulsu, lai Latvijā dzimtu vairāk mazuļu,” norāda par likumprojekta virzību atbildīgās Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Komisijas vadītāja uzsver, ka būtiski iezīmēt arī likumprojektu tālāko virzību parlamentā, lai tie būtu saskaņoti ar 2014.gada valsts budžeta projektu un varētu stāties spēkā savlaicīgi.

Deputāti otrdienas sēdē vērtēs grozījumus Valsts sociālo pabalstu likumā un likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”.

Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks otrdien, 22.oktobrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. 



Saeimas Preses dienests

saeima.lv

Atpakaļ