SIA „Liepājas enerģija” dalībnieku sapulce atbalsta siltumenerģijas tarifa samazināšanu

Šā gada 4. septembrī SIA „Liepājas enerģija” dalībnieku sapulce nolēma atbalstīt siltumenerģijas tarifa samazināšanu Liepājā un uzdeva uzņēmuma vadībai jau tuvākajā laikā iesniegt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā siltumenerģijas tarifa projektu. Plānots tarifu samazināt par aptuveni 4%.

Tas ir jau ceturtais siltumenerģijas tarifa samazinājums Liepājā pēdējo trīs gadu laikā, kas balstīts uz siltumapgādes ražošanas un piegādes sistēmas modernizāciju, jaunu, efektīvu siltumavotu izbūvi un jaunu klientu piesaisti.

SIA „Liepājas enerģija” dalībnieki nolēma virzīt jaunā tarifa iesniegumu uz šobrīd veiktiem aprēķiniem, lai patērētāji jau gaidāmajā apkures sezonā iegūtu izdevīgāku siltumenerģijas tarifu, ko stimulēs arī jaunās biomasas katlumājas darbības uzsākšana.

Anatolijs Suškovs, SIA „Liepājas enerģija” valdes priekšsēdētājs:
„Ar šīsdienas lēmumu mēs saviem klientiem skaidri sakām, ka mūsdienīga centralizētā siltumapgāde ir prognozējams un perspektīvs pakalpojums. „Liepājas enerģijas” attīstība norit atbilstoši dalībnieku apstiprinātam biznesa plānam un mēs veicam sistemātisku darbu liepājnieku siltumapgādes uzlabošanā. Kopējās SIA „Liepājas enerģija”  piesaistītās investīcijas no ES Kohēzijas fonda ir aptuveni 9 miljoni latu, kas ir lielākās siltuma ražošanas nozarē Latvijā”.

SIA „Liepājas enerģija” pēdējos gados mērķtiecīgi īsteno uzņēmuma dalībnieku (51% - AS „Latvenergo”; 39% - Liepājas pilsētas dome; 10% - „Jaunā fabrika”) apstiprināto Attīstības un investīciju programmu. 2010. un 2011. gadā ar ES struktūrfondu atbalstu uzņēmums nomainīja lielāko daļu maģistrālo siltumtīklu, 2012. gadā nodeva ekspluatācijā modernu ar šķeldu kurināmu biokoģenerācijas staciju, bet jau šoruden, pirms apkures sezonas, plāno  pabeigt biomasas katlumāju ar jaudu 30MW. Arī šajā katlumājā kā kurināmo izmantos atjaunojamo, vietējo energoresursu šķeldu, kas „zaļās” enerģijas īpatsvaru uzņēmumā palielinās līdz 60%.

SIA „Liepājas enerģija”  ir dibināta 2005. gadā un  nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, sadali, pārvadi un realizāciju Liepājas pilsētā, kā arī ar  elektroenerģijas ražošanu un realizāciju. Uzņēmuma akcionāri ir AS „Latvenergo” (51%), Liepājas pilsētas dome (39%) un SIA „Jaunā fabrika” (10%).


Informāciju sagatavoja
SIA „Liepājas enerģija”   
 

Atpakaļ