Sestdien Mobilitātes nedēļas ietvaros Liepājā notiks velobrauciens „Pilsētā bez auto!”

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros ikviens liepājnieks aicināts pievērsties aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, atstājot savu automašīnu mājās un izmantojot alternatīvos pārvietošanās līdzekļus – braukt ar velosipēdu, iet kājām un izmantot sabiedrisko transportu. Nedēļas noslēgumā, sestdien, 21. septembrī, ģimenes, draugu un kolēģu kompānijas aicinātas piedalīties ikgadējā pašvaldības organizētajā velobraucienā „Pilsētā bez auto!”.

Dalībnieku pulcēšanās un reģistrācija sāksies no plkst. 11.00 auto stāvlaukumā pie domes, Rožu ielā 6. Plkst. 12.00 policijas eskorta pavadībā pasākuma dalībnieki dosies velobraucienā pa pilsētas ielām. Brauciena galamērķis ir sporta un atpūtas vieta „Beberliņi”, kur varēs piedalīties dažādās sporta un veiklības atrakcijās. Pašvaldība aicina – nāc un piedalies! Līdzi aicini draugus, skolasbiedrus, kolēģus un ģimenes locekļus!

Velobrauciena maršruts sāksies Rožu ielā 6 un turpināsies pa Kuršu ielu, Siena ielu, Malkas ielu, Kungu ielu, Lielo ielu, Raiņa ielu, O. Kalpaka ielu, Flotes ielu, Krūmu ielu, Siļķu ielu, O. Kalpaka ielu, Atmodas bulvāri, Lībiešu ielu un noslēgsies atpūtas vietā „Beberliņi”.

Mobilitātes nedēļas ietvaros, no ceturtdienas līdz piektdienai (no plkst. 7.30 līdz 18.00) un sestdien (no plkst. 9.00 līdz 18.00) tiks veikta velosipēdistu uzskaite vairākos kontrolpunktos Liepājā, lai noskaidrotu veloceliņu noslogotību un velosipēdistu plūsmu. Brīvprātīgie, kuri būtu gatavi piedalīties veloplūsmas uzskaitē, aicināti pieteikties Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļā, rakstot uz info@dome.liepaja.lv vai zvanot uz tālruni 63404743.

Eiropas Mobilitātes nedēļas mērķis ir veicināt ilgtspējīgu mobilitāti pilsētā, popularizēt riteņbraukšanu un veselīgu dzīves veidu, aktualizēt kustību svarīgumu pilsētas iedzīvotāju vidū. Tā ir iespēja aicināt iedzīvotājus izvēlēties ilgtspējīgākus transporta veidus līdzšinējo pārvietošanās līdzekļu vietā. Šī gada Eiropas Mobilitātes nedēļas tēma ir „Tīrs gaiss – tā ir tava kustība”.

Eiropas Mobilitātes nedēļa, no 16. – 22. septembrim, ir arvien lielāku atsaucību gūstošs pasākums pasaulē, kas aicina pievērst uzmanību apkārtējās vides kvalitātei un informēt sabiedrību par pašreizējās pilsētu mobilitātes ietekmi uz vidi. Ieviešot tādas ilgtspējīgas izmaiņas kā riteņbraukšanu, iešanu kājām, sabiedriskā transporta izmantošanu, braukšanu vairākiem cilvēkiem ar vienu automašīnu, tiek samazinātas ne tikai klimatu ietekmējošo gāzu emisijas, bet arī uzlabojas pilsētas gaisotne, samazinoties gaisa un trokšņa piesārņojumam, ceļu satiksmes negadījumiem, sastrēgumiem un pilsētvides noslogojumam. Plašāka informācija par Eiropas Mobilitātes nedēļu pieejama ES mājas lapā www.mobilityweek.eu .

 
Informāciju sagatavoja:
Dace Ķēde,
Liepājas pilsētas Domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atpakaļ