Sesks vēlas vairāk dzirdēt par valsts interešu aizstāvību Briselē

Liepājas mērs Uldis Sesks no nākamajiem Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem sagaida, lai biežāk būtu dzirdams, kā Briselē tiek aizstāvētas Latvijas intereses.

Sesks aģentūrai LETA atklāja, ka jau šodien devies pie balsošanas urnas, izmantojot iespēju piedalīties iepriekšējā balsošanā. Šādi viņš vēlējies rādīt priekšzīmi un aicināt arī citus nepalikt mājās, bet izpildīt savu pilsoņa pienākumu un nobalsot: "Nav pareizi teikt, ka ar savu balsi neko nevaram ietekmēt. Ar tādu attieksmi tiešām neko nevarēsim panākt".

Sesks pieļāva, ka daļai iedzīvotāju, iespējams, nav skaidrības, ko īsti Latvijas deputāti Eiropas Parlamentā dara un spēj paveikt un kā viņiem veicies ar iepriekš vēlētājiem doto solījumu izpildi. Saeimas deputāti šajā ziņā ir citā situācijā, jo viņu darbs ikdienā tiek vairāk vērtēts un arī kritizēts. Ja Saeimas deputāts zaudējis vēlētāja uzticību, nākamajā reizē par viņu vairs nebalso, bet ar Eiropas Parlamenta deputātiem ir citādi - par viņu gaitām Briselē iedzīvotāji ikdienā tik daudz nedzird, līdz ar to viņiem arī ir grūtāk deputātu darbu novērtēt, atzina Sesks.


"No Latvijas deputātiem Eiropas Parlamentā sagaidu aktīvu darbu, lai Latviju zinātu un par mūsu valsti Eiropā dzirdētu. Bieži vien esmu dzirdējis, kā citas valstis Eiropā aizstāv savas intereses. Ne tik daudz dzirdēts par Latviju. Lai arī mēs esam maza valsts, tomēr mums ir aktīvi jāaizstāv savas intereses," atzina Sesks.

EP vēlēšanas notiks sestdien. EP vēlēšanām ir reģistrēti 14 kandidātu saraksti.

irliepaja.lv

 

Atpakaļ