Sesks: Vējonim jāveido dialogs starp dažādi domājošajiem

Redzot domstarpības valdības koalīcijā, viens no galvenajiem jaunā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzdevumiem ir veidot dialogu starp dažādi domājošajiem Latvijas sabiedrības cilvēkiem, vienoties par kopēju mērķi un attīstības scenārijiem. Tā intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

"Šobrīd nedrīkst vilcināties, jo iedzīvotāju skaits samazinās," sacīja Sesks. "Kaimiņi igauņi strukturālās reformas ir pieņēmuši drosmīgi, ir to izdarījuši laikus, un viņiem patlaban daudzās lietās klājas labāk."

Viņaprāt, Valsts prezidenta viens no galvenajiem uzdevumiem būtu veidot dialogu sabiedrībā un vienoties par kopēju mērķi, kādai vajadzētu būt Latvijai, kā attīstīt tās ekonomiku, izglītības sistēmu, aizsardzību un citas nozares.

"Ir dažādi scenāriji. Vieniem, piemēram, Liepājas Universitātē, patīk tā, kā patlaban ir, bet ir skaidrs, ka universitātei ir jāmainās, vajadzīgi jauni mērķi, jauni risinājumi, un tad ir vajadzīgi cilvēki, kuri šos mērķus ir spējīgi realizēt," sacīja Sesks, piebilstot, ka situāciju Liepājas Universitātē viņš min kā piemēru, un līdzīga situācija sastopama daudzviet.

Sesks uzsvēra, ka sabiedrībā un arī valdībā vērojama viedokļu dažādība, tomēr visu interesēs būtu spēt panākt kompromisus un vienoties par tālāko rīcību, kas būtu balstīta izsvērtos lēmumos, nevis populistiskos saukļos.

 

LETA/Rietumu Radio

Atpakaļ