Sesks: Valdības kuģī ir sūces, bet neizskatās, ka koalīcijas partijas to palaidīs dzelmē

Skaidrs, ka valdības kuģī ir sūces, taču nav pazīmju, ka kāda no partijām gatavotos silto vietiņu valdības koalīcijā pamest, vērtējot valdības stabilitāti pēc premjera Valda Dombrovska (V) rīkojuma par kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) atbrīvošanu no amata, "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

"Skaidrs, ka valdības kuģī ir sūces. Nav tā, ka ir viena liela, bet daudzas mazas. Taču, vērojot koalīcijas partiju rīcību, neizskatās, ka tās kuģi gatavotos pilnībā palaist dzelmē. Katrā partijā jūtams pašsaglabāšanās instinkts un mazās sūces kaut kādā veidā tiek aiztaisītas," sacīja Sesks, vienlaikus uzsverot, ka kuģis paliek arvien lēnāks un Latvijas sabiedrībai svarīgi jautājumi - bezdarba mazināšana, skolotāju algu celšana - tiek risināti smagnēji.

"Neredzu, ka valdības rīcība arī "Liepājas metalurga" gadījumā būtu aktīva," piebilda Liepājas mērs. Viņš paredz, ka nākamais gads līdz vēlēšanām Latvijas politiskajā vidē būs "pilns intrigām".

Sesks nekomentē Jaunzemes-Grendes atlaišanu no amata, jo viņa rīcībā nav pietiekami daudz faktu un viņš nav politisko kašķu atbalstītājs, bet uzsver, ka ilgstoši Kultūras ministriju nevar strādāt bez ministra un jauns ministrs jāatrod pēc iespējas ātrāk.

Savukārt, runājot par VL-TB/LNNK prasību pārtraukt nekustamo īpašumu tirdzniecību apmaiņā pret uzturēšanās atļaujām, Sesks sacīja, ka pirms iespējamām izmaiņām ir "rūpīgi jāizvērtē, ko uzturēšanās atļauju piešķiršana devusi". "Lielākā daļa darījumu notiek Rīgā, Jūrmalā un Pierīgas mazajās pašvaldībās. Citviet Latvijā šādu darījumu ir maz un tie nedod nekādu ekonomisko efektu," sacīja Sesks. Viņa rīcībā esošā informācija liecina, ka Liepājā bijuši tikai trīs četri darījumi ar nekustamo īpašumu, kas saistīti ar uzturēšanās atļauju iegūšanu.

Autors: LETA

Atpakaļ