Sesks uzskata, ka "Liepājas metalurga" ražošana ir atjaunojama

Maksātnespējīgā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) ražošanu ir iespējams atjaunot, un tādēļ ir nepieciešams pēc iespējas ātrāk piesaistīt investoru, otrdien intervijā Latvijas Radio atzina Liepājas mērs Uldis Sesks.

"Liepājniekiem un man kā liepājniekam, protams, gribētos, lai tas [LM pārdošanas process] iet raitāk, taču ir likumdošana  maksātnespējas procesā, kas attiecas uz visiem investoriem, kuri līdz padsmitajam maijam var iesniegt savus priekšlikumus. Protams, mums gribētos, lai tas notiek ātrāk, bet uzņēmums ir liels un ir nepieciešams laiks, lai investors izpētītu to un sagatavotu priekšlikumus,"  stāstīja pašvaldības vadītājs.

Sesks arī piebilda, ka uz pašvaldību potenciālie LM investori interesēties nenāk, jo ar investora piesaisti nodarbojas LM administrators un piesaistītais konsultants "Prudentia".

Uz jautājumu, cik reāli ir atjaunot LM darbību, Sesks atzīmēja, ka ir "viena labā ziņa". Viņš norādīja, ka atšķirībā no citiem rūpniecības uzņēmumu bankrotiem, kad par to ražošanas līdzekļiem neviens neuzņemas rūpes, LM ražošanas iekārtas joprojām tiek uzturētas kārtībā, kas ir ļoti pozitīvi. "Mēs esam ieinteresēti, lai rūpnīca pēc iespējas ātrāk atsāktu darbu un cilvēkiem ir darbs,"  teica Sesks.

Liepājas mērs uzsvēra, ka Liepāja šobrīd, salīdzinot ar citām lielajām pilsētām, ir sliktākā situācijā saistībā ar augsto bezdarba līmeni un LM nedienām. "Tādēļ ir ļoti svarīgi, ka visas darbības, kas notiek administratora pārraudzībā un  un valdības pārraudzībā, tās tiktu orientētas, lai metalurga darbību atjaunotu,"  teica Sesks.

Pilsētas vadītājs stāstīja, ka pašvaldība cenšas piesaistīt investorus jaunu darba vietu radīšanai. "Mēs piedalāmies dažādos forumos un valsts vizītēs, lai ārvalstu uzņēmējiem radītu tās priekšrocības un plusus, kas ir Liepājai, lai izveidotu kādu uzņēmumu, ražošanu blakus ostai. Tāpat ir virkne teritoriju, kuras Liepājā veidojam no jauna uzņēmējdarbībai - gan karostas teritorijā, gan blakus "Liepājas Biznesa centram","  stāstīja Liepājas mērs, piebilstot, ka investoriem ir interese par uzņēmējdarbības sākšanu Liepājā.

"Interese ir... Interese uzņēmējiem ir jau par konkrētu teritoriju un vēlams arī par ēkām, kurās var izvietot ražošanas iekārtas. Tāda interese, kā par tukšām pļavām, tāda interese Latvijā nav arī citur," klāstīja Sesks.

Jau vestīts, ka 2013.gada 10.septembrī Liepājas tiesa apstiprināja LM tiesiskās aizsardzības procesa plānu, kas paredzēja kompānijas darbības atsākšanu līdz septembra beigām, kā arī investora piesaisti, bet tas noteiktajā laikā nenotika. Tiesa 12.novembrī pasludināja LM par maksātnespējīgu.

Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta kopš 2013.gada pavasara.

"Liepājas metalurga" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā, tas birža tirdzniecību ar kompānijas akcijām ir pārtraukusi.

 

 

Autors: BNS

Foto: liepajniekiem.lv

Atpakaļ