Sesks tiksies ar potenciālu "Liepājas metalurga" investoru

Liepājas mērs Uldis Sesks trešdien tiksies ar potenciālu grūtībās nonākušā "Liepājas metalurga" investoru no Krievijas, portālu informē Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Uzņēmums ir izrādījis interesi par rūpnīcas iegādi un ražošanas atjaunošanu. "Uz sarunām raugos optimistiski," saka U.Sesks, piebilstot, ka pagaidām iespējamā investora vārdu atklāt nevarot, jo tam nav dots akcepts. "Protams, ir pāragri gaidīt, ka ilgi briedusī problēma acumirklī atrisināsies, taču investoru interese uztur cerību, ka rūpnīcā darbību varētu izdoties atjaunot. Viennozīmīgi galvenajam uzdevumam būtu jābūt saglabāt rūpnīcu un atjaunot darbību. Varbūt mazāku, citādāk pārvaldītu un savādāk profilētu, taču strādājošu."

"Maksātnespējas process ir atkal licis no jauna iekvēloties oglēm un šobrīd vērojams, ka atsevišķi potenciālie investori uztur interesi par "Liepājas metalurga" nākotni," novērojis U.Sesks, norādot, ka tam ir arī zināms pamats, jo šobrīd līdz ar maksātnespējas procesa uzsākšanu sarunu vešana notiek nevis ar kreditoru klubu, valdību, valdības nolīgto konsultantu un vēl pašiem līdzšinējiem akcionāriem, kur katrai pusei ir citas intereses un uzskati, bet lemšana nodota viena cilvēka rokās – maksātnespējas administratora Haralda Velmera. "Maksātnespējas process ievieš zināmu skaidrību par spēles noteikumiem, jo līdzšinējie akcionāri zaudē savu ietekmi. Un tas, ka investori nav bijuši gatavi ienākt rūpnīcā pie esošajiem akcionāriem, nenozīmē, ka tiem vispār nav intereses par rūpnīcu."

Jau vēstīts, ka Liepājas tiesa 12.oktobrī sākusi Liepājas metalurga maksātnespējas procesu. Tiesa nolēmusi izbeigt uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) un sākusi maksātnespējas procesu, par tā administratoru ieceļot līdzšinējo Liepājas metalurga TAP administratoru Haraldu Velmeru.

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ