Sesks: Straujumai ir liela pieredze, taču daudz kas atkarīgs no ministru komandas

~~
Laimdotai Straujumai (V), kurai Valsts prezidents Andris Bērziņš uzticējis jaunās valdības veidošanu, ir liela pieredze valsts pārvaldē, taču daudz kas būs atkarīgs no ministru komandas, intervijā "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

"Valdību var vadīt cilvēks, kuram ir pieredze valsts pārvaldē, un tās Straujumai ir pietiekami. Cits jautājums - kā izdosies izveidot ministru komandu," sacīja Sesks.

Viņš arī norāda, ka valdība strādās ļoti īsu brīdi, vien aptuveni desmit mēnešus, līdz Saeimas vēlēšanām, tāpēc svarīgi saprast, kas ir tās galvenie uzdevumi un ko pa šo laiku iespējams paveikt.

Liepājai svarīgākā lieta ir maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" darbības atjaunošana, kas lielā mērā atkarīga no valdības kā galvenā kreditora, sacīja Sesks. Tāpat svarīgi tikt skaidrībā, kā vispareizāk izmantot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus.

"Man kā reģionālas pašvaldības vadītājam būtu svarīgi, lai liela daļa struktūrfondu līdzekļu dažādos griezumos nonāktu reģionālo pilsētu ekonomikā un nenogultos Rīgā," sacīja Sesks. "Rīgas ekonomika jau pati ir liels magnēts, lai ārvalstu un vietējie uzņēmēji tur investētu."

Liepājas mērs pozitīvi vērtē Zaļo un zemnieku savienības iekļaušanu valdošajā koalīcijā, jo viņa pārstāvētajai Liepājas partijai ir noslēgts sadarbības līgums ar savienību. "Tas nozīmē, ka esam klāt pie pirmavotiem un varam censties Liepājai svarīgas tēmas iestrādāt valdības deklarācijā, un šādi piedalīties valdības darbā," sacīja Sesks.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien aicinājis pašreizējo zemkopības ministri Straujumu veidot jauno valdību.

Līdzšinējais premjers Dombrovskis pērn 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš paskaidroja, ka tādā veidā uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas prasīja 54 cilvēku dzīvības.

 

Autors: LETA

Atpakaļ