Sesks: Rietumeiropas tirgi ir piesātināti, jāmeklē jaunas iespējas

Rietumeiropas valstu tirgi ir ļoti piesātināti, tādēļ Latvijas uzņēmējiem jāmeklē iespējas vēl neapgūtos un jaunos tirgos Vidusāzijā, uzskata Liepājas mērs Uldis Sesks.

Kā intervijā "Rietumu radio" sacīja Sesks, saražot kvalitatīvu produkciju Latvijas uzņēmumi prot, taču tā ir arī jāpārdod, ziņo LETA.

"Rietumeiropā tirgi un iekšzemes kopprodukts ir ievērojami lielāks, taču iespējas Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumam "Kolumbija" pārdot savas šprotes Vācijā vai citā bagātā Eiropas Savienības valstī ir diezgan grūti vai pat neiespējami," sacīja Sesks. "To saprot arī valsts augstākās amatpersonas, dodoties dažādos braucienos uz valstīm, kuras Latvijai līdz šim nav bijušas lielākās tirdzniecības partneres."

Viņš pozitīvi vērtē arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa darbību, kuram veiksmīgi izdodoties "atvērt durvis" Latvijas uzņēmumiem uz jauniem tirgiem Vidusāzijas valstīs.

Jau vēstīts, ka pēc Valsts prezidenta kancelejas uzaicinājuma Liepājas domes priekšsēdētājs laikā no 27. līdz 29.maijam piedalījās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu pavadošajā oficiālajā delegācijā vizītē Uzbekistānā. Vizītes laikā bija iekļautas tikšanās ar dažādām augsta ranga Uzbekistānas valsts amatpersonām, lai pārrunātu iespējamo sadarbību.
 
irliepaja.lv
Atpakaļ