Sesks: Reformu partijas vārdi par nodokļu mazināšanu nesaskan ar darbiem

Ostas nodokļa ieviešana neapšaubāmi pasliktinās Liepājas ostas konkurētspēju attiecībā pret, piemēram, Klaipēdas ostu, bremzēs Liepājas ostas attīstību, nevairos darbavietu skaitu, komentējot Reformu partijas (RP) priekšlikumu ieviest ostu nodokli, "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, norādot, ka ir neizpratnē par šādu RP priekšlikumu.

"Parasti Reformu partija runā par to, kā mazināt nodokļu slogu, lai veicinātu uzņēmējdarbību, taču šobrīd notiek pilnīgi pretējais. Tātad vārdi nesaskan ar darbiem," sacīja Liepājas mērs.

Viņš informēja, ka jautājumu par ostu nodevām viņš šodien rosinās iekļaut Ostu padomes sēdē, kas notiks rīt. Kā atzina Sesks, viņam ir daudz jautājumu par to, kā ostas nodokļa ieviešana veicinātu ekonomiku, kāds ir Ekonomikas ministrijas pamatojums šādam solim. "Daudzām nozarēm Latvijā ir nodarīts pāri, tagad vēl ķeras ostām klāt, lai tās gremdētu, - tā ir absolūti nepareiza rīcība," kritisks ir Liepājas domes priekšsēdētājs.

Šāda nodokļa ieviešana, kā uzskata Sesks, neapšaubāmi mazinātu Liepājas ostas konkurētspēju. "Nupat Liepājas ostas infrastruktūra daudzmaz sakārtota, lai tā varētu sākt konkurēt ar Klaipēdas ostu," sacīja Sesks, norādot, ka, ieviešot nodokli, konkurences iespējas būtiski mazināsies.

Kā ziņots, RP piedāvājusi premjeram vairākus priekšlikumus, kā rezultātā budžetā varētu ienākt papildu 50-70 miljonu latu finansējums. Kā vienu no būtiskākajiem Saeimas RP frakcijas priekšsēdētāja vietniece Zanda Kalniņa-Lukaševica izcēla ostu nodevas ieviešanu, norādot, ka Tallinas osta Igaunijas budžetā ik gadu iemaksājot līdz 40 miljoniem eiro.

"Latvijā ir trīs lielās ostas, kuru pārkraušanas apjomi kopā ir ievērojami lielāki nekā Tallinas ostā. Ja no trīs ostām varētu paredzēt ieņemt kaut vai daļu no tā, ko iemaksā Tallinas osta Igaunijas budžetā, mēs varētu nofinansēt arī pārējās vajadzības," sacīja RP pārstāve.

Autors: LETA

Atpakaļ