Sesks pozitīvi vērtē iespēju Liepājā izvietot NATO kuģus

Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) intervijā "Rietumu radio" pozitīvi vērtē NATO kuģu iespējamo izvietošanu Liepājas ostā.

"Ja varam neizmantotajās Liepājas ostas teritorijās piedāvāt vietu NATO kuģiem, tas būtu labi," sacīja Sesks, uzsverot, ka nevajadzētu uz to raudzīties kā uz slēgtu militāru teritoriju. "Neviens nerunā par to, ka Liepājā vai kādā citā vietā jāslēdz tirdzniecības osta. Tāds jautājums nav dienas kārtībā, un diez vai liepājnieki tādam risinājumam arī piekristu."

Sesks arī norāda, ka Liepājas ostā jau patlaban atrodas Latvijas Jūras spēku kuģi, līdz ar to NATO kuģi ostā ir jau patlaban, raksta LETA.


Liepājas ostā ir pietiekami daudz brīvu teritoriju, kuras savulaik Karostā tika izmantotas militāriem mērķiem un kuras pakāpeniski tiek pārveidotas, sacīja Sesks. Viņš arī norāda uz ekonomiskiem ieguvumiem, jo kuģim būtu jāmaksā ostai nodevas, tāpat jāveic tehniskā apkope, jāapgādā ar pārtiku un jāsniedz citi pakalpojumi.

Savukārt, komentējot Ventspils mēra Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") viedokli, ka NATO karaspēka ievešana Latvijā ilgtermiņā apdraudēs Latvijas ekonomiskās un drošības intereses, Sesks sacīja, ka šie izteikumi "neatbilst tam, kā mēs skatāmies uz šiem jautājumiem".

"Tie ir tādi spriedelējumi un, iespējams, kolēģis varēja izmantot iespēju paklusēt," sacīja Sesks. No Lemberga izteikumiem norobežojies arī aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS).

Jau ziņots, ka tuvāko nedēļu laikā NATO nāks klajā ar informāciju par lēmumu, kādus militāros resursus, tostarp karavīrus un karakuģus, NATO varētu nosūtīt uz Austrumeiropas un Baltijas valstīm.

Ja NATO militārā pavēlniecība lems par ostas piestātnes izveidi kādā no Baltijas valstīm, lai nodrošinātu NATO militāro kuģu piekļuvi reģionam, Liepājas osta šim mērķim būtu iespēju ziņā vispiemērotākā, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Vējonis.
 
irliepaja.lv
Atpakaļ