Sesks: "Liepājas metalurga" pārdošanas termiņa pagarināšana nav pilsētas interesēs

Maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" pārdošanas termiņa pagarināšana nav pilsētas interesēs, intervijā "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

"Pilsētas un arī valsts interesēs ir pēc iespējas ātrāk šo uzņēmumu iedarbināt. Ir jau pagājis pietiekami ilgs laiks, kopš "Liepājas metalurgs" nestrādā, arī iekārtas jaunākas nekļūst, un tas faktiski mazina iespēju ātri un efektīvi atjaunot rūpnīcas darbību," sacīja Sesks.

"Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers skaidro, ka termiņš jāpagarina, lai pārdotu par iespējami augstāko cenu, taču "tad beigās iznāks, ka skopais maksā divreiz", sacīja Sesks. Viņaprāt, pārmērīgi lielā cena var radīt situāciju, kad pārdošanas procesi ir neveiksmīgi un sarunas ar pircējiem beidzas bez vēlamā rezultāta.

Sesks arī norāda, ka metalurģijas nozarē Eiropā un citās valstīs joprojām ir krīze, līdz ar to cerības, ka izdosies atrast investoru, kuram šo rūpnīcu vajag par katru cenu, ātri izgaisīs.

Vienlaikus interesenti par "Liepājas metalurga" iegādi ir jāizvērtē un ir vēlams, lai pircējiem būtu reāla pieredze metalurģijas nozarē, sacīja Sesks.

"Patlaban ir vairāk neskaidrību nekā skaidrības," sacīja Sesks, piebilstot, ka viņam kreditoru lēmums pagarināt "Liepājas metalurga" pārdošanas termiņu "īsti nav saprotams".

Jau ziņots, ka 21.februārī maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" kreditoru sapulcē klātesošie kreditori vienojās par uzņēmuma mantas pārdošanas termiņa pagarināšanu. Kā jaunais mantas pārdošanas termiņš ir noteikts 2014.gada 31.augusts.

Autors: liepajniekiem.lv

Atpakaļ