Sesks: Liepājā būtu jāatjauno kurortoloģijas nozare

Biznesa idejas Liepājā ir, jo vienmēr var izdomāt, ko var darīt labāk un interesantāk, pēc semināra "Mazā biznesa lielā diena" biznesa portālam "Nozare.lv" atzina Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Mērs pauda gandarījumu, ka ir izveidots Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu forums, kas orientēts tieši uz atbalstu mazajam biznesam.

"Jo vairāk šādu pasākumu arī mazajiem uzņēmējiem, jo labāk," uzsvēra Sesks, piebilstot, ka lielās organizācijas vairāk nodarbojas ar lieliem uzņēmumiem.

Domes vadītājs vienlaikus norādīja, ka būtu svarīgi katram reģionam pozicionēties savā biznesa nišā.

"Mums ir ieceres atjaunot kurortoloģijas nozari Liepājā. Diemžēl šai nozarei nevaram piesaistīt nekādu Eiropas Savienības atbalstu, kā to ir izdarījuši lietuvieši," nožēlu pauda Sesks.

Ja būtu Eiropas atbalsta programmas kurortoloģijā, pēc mēra domām, būtu daudz Liepājas uzņēmēju, kas tajās startētu.

Kā ziņots, šodien Liepājas domes konferenču zālē notika seminārs "Mazā biznesa lielā diena", kurā tika aicināti piedalīties mikrouzņēmumu un mazo uzņēmumu pārstāvji no Liepājas pilsētas un tuvākajām reģiona teritorijām.

Nākamās tikšanās ar uzņēmējiem reģionos notiks Ventspilī 17.oktobrī, Valmierā 24.oktobrī, Jelgavā 30.oktobrī un Rīgā 13.novembrī.

Autors: Nozare.lv

Foto: Egons Zīverts

Atpakaļ