Sesks: Kučinska gadījumā nebūtu jārunā par eksperimentiem

Māra Kučinska (Liepājas partija) zināšanu bāze ir pietiekama, lai viņš varētu vadīt stabilu valdību un nebūtu jārunā par kādiem eksperimentiem, sacīja Liepājas mērs Uldis Sesks.

"Kučinskis ir pieredzējis un stabils vadītājs, kuram ir pieredze arī pašvaldību vadīšanā. Tas ir viens no ļoti svarīgiem aspektiem," intervijā "Rietumu Radio" sacīja Sesks. Viņaprāt, Latvijas ekonomikai patlaban īpaši svarīgi ir arī iedarbināt Eiropas Savienības fondu programmas, un "Kučinskis valdības vadītāja amatā to izdarītu ievērojami ātrāk nekā tagadējā valdība".

Gan sabiedrībā kopumā, gan arī Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) biedru rindās ir daudz jautājumu, kādēļ tik ilgi notiek premjera meklēšana, un par šo procesu ir "zināma neizpratne", sacīja Sesks.

"Es piekrītu, ka tas izskatās diezgan dīvaini, kā notiek premjera meklējumi," sacīja Sesks. "Skatoties uz šo neveiklo situāciju, kā "Vienotībā" apmainās ar laipnībām, tas bija valstisks lēmums - izvirzīt savu kandidātu, par kuru [ZZS valdē] bija vienbalsīgs balsojumus, un virzīties tālāk uz sarunām ar citām partijām un Valsts prezidentu [Raimondu Vējoni]."

Sesks atzina, ka daļa sabiedrības, iespējams, gaida spožākus līderus, tomēr Kučinska pieredze un prasmes ir pietiekamas veiksmīgai valdības vadīšanai.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien turpina sarunas par jaunās valdības veidošanu, un šodien uz sarunām aicinājis vairākas partijas, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

 

LETA/ Rietumu Radio

FOTO: A.F.I.

Uz sarunām Melngalvju namā pulksten 12.30 prezidents aicina nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), pulksten 13.10 Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS), kā arī pulksten 16.15 partijas "Vienotības" pārstāvjus.

Valsts prezidenta kanceleja šodien darīs zināmu prezidenta Raimonda Vējoņa viedokli saistībā ar valdības veidošanas procesu.

ZZS vakar Ministru prezidenta amatam atbalstīja Māra Kučinska kandidatūru. ZZS valde šādi nolēma rīkoties, jo to neapmierinot ieilgusī neskaidrība un vilcināšanās Ministru prezidenta amata kandidātu meklējumos tikai vienas partijas rindās.

Vienlaikus ZZS valde vienojās neatbalstīt Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja Kārļa Šadurska (V) kandidatūru Ministru prezidenta amatam.

Līdz šim pavērsienam par ticamāko tika uzskatīts variants, ka Valsts prezidents pēc atgriešanās no komandējuma premjera amatam nominēs tieši Šadurski.

Jaunās valdības izveidi sarežģījis jautājums par atbildības sfēru sadalījumu un amatiem, tāpēc sarunas netiek prognozētas ātras un vieglas arī pēc tam, kad Valsts prezidents būs nosaucis Ministru prezidenta amata kandidātu.

Atpakaļ