Sesks kritizē Izglītības un zinātnes ministrijas darbu

Joprojām pastāvošās neskaidrības ar finansējumu mācību līdzekļu iegādei, kas radušās aizkavēta valdības lēmuma dēļ, rada daudz neskaidrību pašvaldībām, skolēniem un skolotājiem, "Rietumu Radio" atzina Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbu nosaucot par muļļāšanos.

Kā norāda Sesks, skaidrībai par mācību līdzekļiem bija jābūt laicīgi, taču neziņa valda arī pēc tam, kad "jaunais mācību gads sen jau sācies". "Valdības aizkavētais lēmums rada daudz neskaidrību pašvaldībām, skolēniem viņu vecākiem, skolotājiem," sacīja Sesks, atgādinot, ka pamatfinansējumu izglītībai nodrošina no valsts budžeta līdzekļiem un šāda kavēšanās nav pieļaujama.

Neskaidrības ar finansējumu mācību līdzekļiem, kā atzina Sesks, būs viens no galvenajiem jautājumiem, ko rīt Lielo pilsētu asociācijas sēdē plānots pārrunāt ar izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP). Sēdē bez ministra un lielo pilsētu vadītājiem, kā informēja Sesks, piedalīsies arī izglītības pārvalžu vadītāji.

Kā ziņots, Liepājas domes budžeta komisijā nolemts piešķirt papildu finansējumu no pašvaldības budžeta 47 406 latu apmērā jeb sešus latus vienam skolēnam mācību burtnīcu iegādei, aģentūru LETA iepriekš informēja LiepājasIzglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone. Kā atzina Sesks, Liepājas pašvaldība iepriekš ar šādiem izdevumiem nav rēķinājusies.

Jau vēstīts, ka papildu finansējumu mācību līdzekļu iegādei pašvaldības un privātās izglītības iestādes saņems pēc tam, kad tiks apstiprināti Ministru kabineta (MK) noteikumi, kas varētu notikt šonedēļ, iepriekš žurnālistiem pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktore Evija Papule.

Autors: LETA

Atpakaļ