Sesks: Jaunajam vietniekam būs jārisina ar izglītības programmu pielāgošanu saistītās problēmas


Jaunajam Liepājas domes priekšsēdētāja vietniekam izglītības, kultūras un sporta jautājumos būs jārisina problēmas, kas saistītas ar augstākās un vidējās speciālās izglītības programmu pielāgošanu reģiona vajadzībām, intervijā "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

"Nav noslēpums, ka Liepājas Universitātei ir ļoti nopietnas problēmas, kas jārisina," sacīja Sesks, norādot, ka studentu skaits augstskolā samazinās. "Šeit ir jautājums, kādām jābūt izglītības programmām, lai liepājnieki tās izvēlētos. Diemžēl patlaban izvēle krīt par labu Rīgas augstskolām."

Vienlaikus Sesks norāda, ka Liepājas Valsts tehnikumā sākusies vērienīga rekonstrukcija un pēc diviem gadiem tehnikums būs, "nebaidos teikt, - Eiropas līmenī".

Viens no galvenajiem jaunā vietnieka pienākumiem būs saistīts arī ar Eiropas Savienības fondu līdzekļu piesaisti skolu un bērnudārzu rekonstrukcijai un materiāli tehniskās bāzes atjaunošanai, sacīja Sesks, norādot, ka uz šo amatu virzītajam Vilnim Vitkovskim (Liepājas partija) ir ļoti liela pieredze un viņš sevi ir pierādījis, vadot tramvaja līnijas pagarināšanas projektu, kā arī Zirņu un Ganību ielas pārbūvi.

"Tie ir lielākie projekti, kādi mums ir bijuši, un kopumā šie projekti ir veiksmīgi realizēti," sacīja Sesks.

Tāpat Vitkovskis spēj novērtēt izglītības sistēmu no tās lietotāja viedokļa, sacīja Sesks, norādot, ka Vitkovska bērni iet bērnudārzā un skolā. Arī pats Vitkovskis ieguvis vairākas augstākās izglītības un joprojām turpina izglītoties.

Otrs amata kandidāts, kuru Liepājas partija izvērtēja, bijis Liepājas 1.ģimnāzijas direktors Helvijs Valcis, taču viņš pats norādījis, ka viņam ir daudzi iesākti darbi, kas saistīti ar ģimnāzijas modernizāciju un rekonstrukciju, sacīja Sesks.

Vitkovska kandidatūra vēl jāapstiprina domes sēdē.

Jauna domes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas tiek rīkotas, jo līdzšinējā domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde 2013.gada 31.decembrī aizgāja mūžībā. Golde Liepājas domē bija atbildīga par izglītības, kultūras un sporta jomu. Viņa vadīja pastāvīgo Izglītības, kultūras un sporta komiteju, bija komisijas priekšsēdētāja Kultūras lietu komisijā, Sporta komisijā un Izglītības komisijā, savukārt kā ievēlēta locekle darbojās Finanšu komitejā un tai pakļautajā Budžeta komisijā.

 

Autors: LETA

Atpakaļ