Sesks akcentē uzņēmējdarbību un investīciju piesaistes veicināšanu

Laimdotas Straujumas jaunajā deklarācijā īpaši pozitīvi vērtējama valdības apņemšanās uzlabot uzņēmējdarbības vidi un stimulēt investīciju piesaisti, atzina Liepājas mērs Uldis Sesks.

"Nav nekā svarīgāka par jaunu, modernu darba vietu radīšanu reģionos, stimulējot investīciju piesaisti, tāpēc apsveicami, ka valdība ir uzņēmusi šādu virzienu," atzina Sesks. Liepājas mērs atzinīgi vērtē valdības apņemšanos atbalstīt nacionālās un reģionālās nozīmes attīstības centru, lauku, Baltijas jūras piekrastes, Latgales un pierobežas izaugsmi, uzlabojot uzņēmējdarbības vidi, kā arī nodrošināt pašvaldībām uzņēmējdarbības investīciju piesaistes stimulus, paredzot atbalstu telpu, pakalpojumu, inženierkomunikāciju, pievadceļu un citas koplietošanas infrastruktūras izveidei atbilstoši investīciju vajadzībām.

Liepājai, kas izvirzījusi mērķi atjaunot kurortoloģijas tradīcijas un kļūt par kūrortpilsētu, izmantojot Liepājā pieejamos dabas resursus – dūņas un minerālūdens dziļurbumu bijušās sanatorijas teritorijā –, ļoti nozīmīga ir valdības deklarācijā ierakstītā apņemšanās sekmēt Latvijas tūrisma nozares attīstību, tajā skaitā attīstot kurortoloģiju, atzina Sesks. Tāpat Liepājai būtiska ir valdības apņemšanās attīstīt lielās ostas, tostarp Liepājas ostu, kā konkurētspējīgus un savstarpēji papildinošus loģistikas centrus un neatņemamu Eiropas un Āzijas tranzītceļu sastāvdaļu, arī Eiropas Savienības Transeiropas transporta tīkla ietvaros.

Liepājas mērs tāpat pauda cerību, ka tiks īstenota valdības apņemšanās izstrādāt jaunu pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmu, kas iepriekšējām valdībām nebija izdevies. Par ļoti būtisku Sesks uzskata valdības apņemšanos samazināt elektroenerģijas cenu negatīvo ietekmi uz energointensīvu eksporta uzņēmumu konkurētspēju, kā arī apņemšanos 2015.gadā palielināt minimālo algu par 40 eiro, nākamajos gados to turpinot paaugstināt, lai pakāpeniski sasniegtu pusi no vidējā atalgojuma tautsaimniecībā.

Kā ziņots, valdību veidojošās partijas šodien parakstīja valdības deklarāciju un koalīcijas sadarbības līgumu.

Abus dokumentus parakstīja "Vienotības", ZZS, kā arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL–TB/LNKN) līderi. Valdības deklarāciju parakstīja arī topošie ministri.

Deklarācijā teikts, ka partija "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK ir vienojušās izveidot valdību, kura turpinās iepriekšējās valdības iesākto politiku, kas balstīsies uz ekonomiskās izaugsmes, fiskālās atbildības un makroekonomiskās stabilitātes, ilgtspējas, sociālās un teritoriālās solidaritātes, kā arī nozaru sadarbības principiem, nodrošinot regulāru dialogu ar sociālajiem partneriem un pilsonisko sabiedrību.

Topošās valdības prioritātes būs vērstas uz Latvijas iedzīvotāju apņēmību kopīgi sekmēt valsts attīstību, lai sasniegtu Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijā līdz 2030.gadam ("Latvija 2030") un Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2014.–2020.gadam ("NAP 2020") noteiktos mērķus, pausts dokumentā.

 

irliepaja.lv

Atpakaļ