Segliņš neizslēdz iespēju kandidēt Saeimas vēlēšanās

Bijušais iekšlietu ministrs Mareks Segliņš neizslēdz iespēju piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās, jo ar savu darbību un idejām vēlas dot pienesumu Latvijas situācijas uzlabošanai, nevis nodarboties ar kritizēšanu. Taču šajā jautājumā līdz galam vienošanās neesot panākta, un lēmumi ir jāpieņem abpusēji, arī Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un Liepājas partijai.

Segliņam par iespēju kandidēt 12.Saeimas vēlēšanās bijušas pozitīvas sarunas ar Liepājas partijas priekšsēdētāju Uldi Sesku un ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Augustu Brigmani, kas raisīja uzticību un kurās tika panākta vienošanās par uzstādījumiem. Ja tiks pieņemts lēmums par to, ka viņš piedalās vēlēšanās, Segliņš prognozē, ka varētu iestāties Liepājas partijā un kandidēt no ZZS Kurzemes vēlēšanu apgabala saraksta, jo pats ir kurzemnieks.

Kādreizējais Tautas partijas (TP) pārstāvis norāda, ka politikā būtu gatavs atgriezties, jo visu savu dzīvi viņš ir darbojies sabiedriskajās organizācijās un nekad nav pārtraucis sekot politiskajiem procesiem. Segliņš aģentūrai LETA norādīja, ka politika nosaka arī to, ko bērniem māca skolās, kādi eksāmeni viņiem būs jāliek. Tāpat tā iespaido to, cik daudz naudas būs veselības aprūpei; Segliņš ir dzirdējis, ka policijai neiet spīdoši. Tāpēc viņš nevēlas izteikt kritiku virtuves sarunās, bet gan pats iesaistīties, jo, strādājot par deputātu vai ministrijās, viņš ar savu pienesumu var uzlabot situāciju valstī.

Politiķis būtu gatavs strādāt, jo nevēlas, lai viņa bērni brauc prom no Latvijas. Tāpat viņš gribētu palīdzēt atrast investoru "Liepājas metalurgam", lai atjaunotu 1500 vai vismaz 1000 darba vietas. Segliņš pašlaik redz, ka problēmas ar "Liepājas metalurgu" ir nospiedušas uz leju iedzīvotāju algas, līdz ar to šai situācijai ir nepieciešams rast risinājumu.

Pašlaik Segliņš ir zvērināts advokāts, bet, ja viņš kandidēs un tiks ievēlēts, saskaņā ar likumu viņš apturēs savu darbību advokatūrā, aģentūrai LETA klāstīja politiķis.

Kā ziņots, šoruden, 4.oktobrī, gaidāmajās Saeimas vēlēšanās partiju sarakstu vilcējspēku izvēlē būtisku pārsteigumu, visticamāk, nebūs, taču no ZZS saraksta Kurzemē ar ceturto kārtas numuru varētu kandidēt bijušais TP pārstāvis Mareks Segliņš, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

 

Atpakaļ