Sākusies vēlēšanu nedēļa

Liepājā darbu sāk 21 Eiropas Parlamenta vēlēšanu iecirknis, kurā var iepazīties ar kandidātu sarakstiem, ziņām par kandidātiem un priekšvēlēšanu programmām, kā arī pieteikt balsošanu atrašanās vietā tiem vēlētājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ nevarēs nobalsot vēlēšanu iecirknī.

Liepājas Latviešu biedrības namā, kā ierasts, izvietoti divi iecirkņi – 232. un 239. Dažas minūtes pēc darba uzsākšanas šo iecirkņu durvis vēra jau pirmie apmeklētāji. Kāda sieviete bija atnākusi iesniegt pieteikumu, lai divas cienījama vecuma sirmgalves varētu balsot savā dzīvesvietā, savukārt kāda cita kundze vēlējās iepazīties ar Ingunas Sudrabas partijas "No sirds Latvijai" priekšvēlēšanu programmu. Uzzinot, ka šī partija Eiropas Parlamenta vēlēšanās nestartē, sieviete bija neizzpratnē un jautāja: "Kāpēc tad I. Sudraba šodien Liepājā tiekas ar iedzīvotājiem?"

Šodien vēlēšanu iecirkņi strādās no pulksten 9 līdz 13. Savukārt no trešdienas līdz piektdienai iecirkņos notiks iepriekšējā balsošana. Šo iespēju iepriekš var izmantot jebkurš vēlētājs. Taču, tāpat kā vēlēšanu dienā sestdien, arī iepriekšējās balsošanas dienās balsot drīkst tikai tajā vēlēšanu iecirknī, kurā vēlētājs ir reģistrēts.

Trešdien vēlēšanu iecirkņi strādās no pulksten 17 līdz 20, ceturtdien no pulksten 9 līdz 12, bet piektdien no pulksten 10 līdz 16. Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā, 24. maijā, vēlēšanu iecirkņi Latvijā būs atvērti no pulksten 7 līdz 20.

Autors: "Kurzemes Vārds"

Foto: Egons Zīverts

Atpakaļ